Angel.L

5 Angel.L

1292 visningar

Väldigt skum fråga kanske, men måste endå fråga.

Hej alla glada!

Denna fråga riktar sig kanske till dom som har lite äldre barn som går i kola eller dagis. men även till er andra som vet.

Min dotter är snart ett halvår och har precis lärt sig att greppa saker och ta dom till munnen. Leka lita av sig själv så att säga. hon tycker oxo om att titta på tv, exempelvis barnprogram som har mycket färger och roliga ljud. Hon är oxo en mycket social liten tjej som älskar att vara med folk och pratar som bara den. Vi går även på öppnaförskolan en gång i veckan där vi träffar andra bebisar från ålder 3 månader till ett år. Hon har inte insätt ännu att man kan leka med andra bebisar oxo. men det kommer tids nog det med. 

Men nu till min fråga. Jag är så rädd att min dotter ska bli ett ja vad ska man säga, osocialt barn. Som leker själv och att dom andra barnen ska reta henne eller något.. Är det fel av mig att låta henne sitta själv och leka. Givetvis tar jag ju upp henne och leker med henne när hon trättnat på att vara själv. Men sen tänker jag oxo att hon utväcklas ju hela tiden och att lära sig att leka själv är ju ett sätt att lära sig nya saker. Men är ändå så nojjig. Vill inte att min dotter ska bli "det udda lilla barnet" om ni förstår mig?

Så, är det fel av mig att låta henne sitta ensam och leka när hon är så liten? :(..

Jag är nog lite hönsmamma men är ju bara orolig över henne. Hon är det mäst värdefulla i mitt liv och bara tanken på att hon inte har det bra gör så jag får klumpar i magen och tårar i ögonen.

Nåväl, Är tacksam för svar :). Kram på er!

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Lufs89

  4 Lufs89

  Jag har inga barn. Men måste säga att jag själv var ett barn som lekte mycket själv. På det sättet byggde jag upp min fantasi. I dag håller jag på att skriva min första bok och har allt att tacka för att fick möjlighet att bygga upp min egna fantasi. 

  Så jag tycker att du ska uppmuntra ditt barn att leka själv. Problemet blir väl om du ser tendenser till att hon inte vill leka med andra barn. 

 • det där har ju med hennes utvekling att göra..just nu så är hon ju inne i den fasen då hon sitter för sig sj osv. men ett tu tre så upptäcker hon andra runt omkring henne..så va det me min lilla. hon är 10 månader..i början ville hon bara sitta hosmig o tyckte de andra barnen va skrämande, men nu sitter hon mitt ibland dem me sina leksaker o trivs..det är ju som sagt utveckling som är sån..de är så små att de inte har något utbytte av andra ungar nu..det kommer sen när det blir större o det kommer oxå ske naturligt , så låt hon bara göra saker som hon är nöjd med..du gör inget fel

 • 3

  Leolah

  5 Leolah

  Det finns olika perioder i barnens utveckling då de kommer att vara själva o egocentriska. Det kommer först senare att de upptäcker att de kan leka med andra.