ica

2 ica

3092 visningar

Vad vet ni om UV-dräkt för småttingar???

Som frågan lyder så undrar jag om någon har kunskap om sådana badkläder/UV dräkt? Jag undrar man måste ha det på barn när dem är små och vistas i vatten? Hur säkra är dessa? Står det någonstans om just det märket är bra eller dåligt? Jag tänkte köpa en från Åhlens men hur vet jag om den är en bra som håller strålarna borta??

Skriv gärna vad ni vet och hur ni har gjort med barn i solen när dem är små!!

TACKSAM FÖR SVAR!! 

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Leolah

  5 Leolah

  Bebisars hud är känslig! Vi köpte en uvdräkt till dottern när vi åkte till Turkiet. Vi hade den på henne när vi var vid badområdet.. Givetvis var vi oxå under parasoll samt smörjde in henne med solskyddsfaktor. solhatt är en bra grej oxå! Jag tyckte den där dräkten var bra. Den blir ju lixom aldrig varm o den skyddar stora ytor av huden. Vi köpte vår i Ullared... Huruvida den har bra uvskydd kan man väl egentligen aldrig veta?! Vi smorde ju med solkräm oxå! Knepigt det där... Har inte ens funderat på det inför denna sommaren, hur vi ska göra.
 • 2

  ica

  2 ica

  Tack för ditt svar! Vi tänkte ju oxå smörja vår tjej så mkt som möjligt men tänkte ändå hur pass säkra dessa badkläder är... Vi ska åka till Italien i sommar och semestra där. Det är främst där jag känner att vi behöver ha solkläder på vår 16månaders tjej! Men du vet inte om det är någon skillnad på märken? Vissa bra eller dåliga? Du var nöjd med den du hade köpt i Ullared?

 • 3

  Leolah

  5 Leolah

  Jag vet faktiskt inte om det är någon skillnad?! Det borde ju inte vara det?! Den vi köpte i Ullared funkade bra.. Man såg ju ändå skillnad tex på armarna där hon hade haft uvdräkten o där hon var bar.. Jag hade ingen lust att köpa en sån där dyr från swimpy eller vilka det var som hade. Vi var i Turkiet i maj o Lova skulle fylla två i september så hon var ca 20 månader. Ville hon inte bada när vi var vid poolen så hade hon vanlig blöja under o ville hon bada hade vi badblöja.. Vi tyckte det vr smidigt. Det är säkert inget fel på de dräkter från Åhléns.. Jag menar, Ullareds funkade ju bra o det var "bara" barbapapa .. Inget speciellt märke
 • 4

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  När viär i Thailand har vi alltid solkräm och UV-dräkt, här hemma har vi endast solkräm.

  Men att tänka på är att smörja på morgonen direkt när ni vaknar om ni vet att ni ska bara.. Då får huden dra in det och barnet får det bästa skyddet. Vi smörjer endast en gång per dag när vi är i thailand, men då rejält och låter kroppen dra in det en timma innan vi går ut. Då behöver ni inte smörja flera gånger. (se till så den är vattenfast)

   

  Vi har köpt våra på Ullared och hon har varit väl skyddad..

 • 5

  ica

  2 ica

  Toppen! Tack för svaren!! :)