mamma-maria

4 mamma-maria

1344 visningar

Vad ska jag göra snälla hjälp ;( vecka 18

Hej jag har min 4 åriga dotter som är världens snällaste lilla tös. Asså om Någon tar hennes grejer eller slår. Så är hennes svar bara . Så får man inte göra. Men jag som Mamma får ont i hjärtat det känns att hon inte kan skydda sig om någon slår eller tar något. Är detta normalt vid den ålder eller måste jag reagera o h göra Någonting. Det gör ont för mig att hon är ju så snäll. Men säger inte ifrån. Vill inte hon ska böi slagen eller så. Vad ska jag göra? Någon som Känner igen sig eller vill ge mig råd tack
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mujjan

  5 Mujjan

  Men är det på typ dagis eller en förskola som detta sker? Ser ingen annan vuxen att det händer? :/ Jag själv växte upp med att bli slagen och så (Mer från 5-6 års och hela skolgången.) För jag tycker att du ska isofl prata med de andra barnens föräldrar om detta om du kan, för jag tycker inte att man ska tolerera något sådant. :/

 • 2

  mim_

  5 mim_

  Håller med Mujjan, prata med andra vuxna som är i närheten när sånt händer, att de får faktiskt säga ifrån också till sina barn/andra barn på förskola eller dagis. Blev också retad o slagen och det slutade inget bra.. 

  Det ligger hos dom andra, för inte ska man lära sin unge o slåss bara för att andra är elaka. Det är dom som behöver nya strategier i hur man beter sig ;)

 • 3

  Mujjan

  5 Mujjan

  Jag håller med. Men försök att prata med de andra vuxna och om du ser att dem gör så med ditt barn skulle jag sagt till ungen/ungarna och absolut prata med deras föräldrar. :)
 • Tack för svaren. Problemet är det kan hända överallt om vi leker med någonting och någon kommer och tar den skäms hon säga ifrån hon bara går.