Bejbii

Bejbii

1213 visningar

Vad ska jag göra om jag vill ha ett eget lägenhet med min kille han är 17 år och jag är 15år vecka 11

Hej!

Jag heter emelie  jag är 15 år snart 16  och min kille han är 17 snart 18. jag vill be er om  tips hur och var ska jag o min kille vända oss till för att kunna fixa en eget lägenhet  och pengar så att vi klarar oss?

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 4

  _anni_

  4 _anni_

  Har din kille något extra jobb? Det vore ju annars bra.

 • 5

  sandie_

  0 sandie_

  vad jag vet så kommer inte socialen att hjälpa med lägenhet.. utan ni två måste ha inkomst för att kunna skaffa er en lägenhet... men med pengar kanske dom kommer att hjälpa med.. men inte helt säkert häller.. utan dom kommer oxå be er att vända er mot era föräldrar... men kontakta med dom om råd..  och lycka till..

 • 6

  Jen_kj

  0 Jen_kj

  Min kompis har just fått barn hon är 17 år...socialen hjälper henne med lägenhet. det rä så att socialen säger att så änge ni går i skolan så är föräldrna skyldiga att betala till er om ni ska flytta. Men eftersom ni blir unga föräldra så är det andra bestämmelse. ta och ring dem och bestäm en tid för hur de kan hjälpa er. sedan är det så att man får mycket högt bostadsbedrag när man är så yng och har barn...

  Hoppas det löser sig

  MVH

  Jenny

 • 7

  Anniss

  0 Anniss

  socialen kan tyvärr neka er bidrag till lägenhet, trotts gravititet.. 

  Så länge du går skola är de föräldrarna som är skyldig att ge dig pengar.. Så länge dina föräldrar inte är arbetslösa eller har kastat ut dig.. Men innan dom betalar ut pengar görs en utredning av "fallet" vilket också kan ta sin tid. Men med tur kanske du kan få från de att barnet föds :)

  Jag har testat vara och fråga om hjälp med hyra på den lägenhet ja och min sambo har, han är arbetslös och jag har studiebidraget + inakordering, inte så mycke att komma me inte... Men dom sa att du måste ha haft arbete i 3 månader (eller inkomst) så du kunnat betala hya osv. själv innan dom går in och hjälper.. Så min sambo kunde få från dom men inte jag.. Dom sägs ska finnas där för att ge stöd med  tydligen inte..