emelina1011

0 emelina1011

2422 visningar

VAD HÄNDER?! Jätteorolig.. vecka 7

Detta är en himla sits jag har hamnat i och jag hoppas att ngn kan hjälpa mig att bli lite lugnare eller få lite mer insikt i vad som händer..

Jag har gått på p piller i många år, i agusti förra året slutade jag och har inte fått tillbaka ägglossningen förrens nu i mars. Jag hade min sista mens den 18 februari och mensen har nästan alltid varit regelbunden med 28 dagar. Var på en gynundersökning den 17 mars (dagen innan beräknad mens) och då sa han att jag inte haft ngn ägglossning och att mensen var på väg. Men den 19 mars BIM -1 så fick jag ett plus på mitt graviditetstest. Enligt uträkningar så ska jag vara i v 7+0 idag. Var på ett tidigt VUL idag för att se så att allt såg bra ut, då jag hade brun/röda blödningar samt ont i magen några dagar efter jag plussat. Då var det så tidigt att hon såg bara en liten mörkning där ev foster skulle utvecklas. Tog även hcgn i blodet vid två tillfällen.. först var det på 223 sen 622 vilket hade ökat och då tyder på en klar graviditet.

Idag var jag på ett VUL till för att hon skulle se så att allt hade vuxit som det ska. Men till min och hennes stora förvåning såg vi ingenting. eller jo, vi såg att där fanns en hinnsäck och gulkropp (?) samt en pytte liten sak som skulle utvecklas till min bebis och att det var bra placerat.. Hon sa då att jag är max i vecka 5+, hur är detta möjligt?!

Att tillägga gjorde jag ett ägglossningstest från rfsu som gav utslag den 5 Mars och då innebär det ju att man har ägglossning 24-48 timmar senare. Så hade ev ägglossning den 6 eller 7 Mars. Några dagar senare än "normalt" om jag skulle haft en 28 dagars menscykel.

ÄR så rädd att det slutat utvecklas, det är antigen det eller att jag är mindre gånget än vad jag trott från början. Ska tillbaka om en vecka och så vad som hänt, men fan är så nervös..:(

Jag hoppas verkligen att ngn hjälper mig att förstå, det skulle betyda mkt för mig!

Förlåt för att det blev så långt!

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  2blir3

  5 2blir3

  Hej tjejen!! jag hade precis exakt lika som dig i den graviditeten jag är i nu. och jag trodde jag hade fått missfall, men ja visst kunde det vara ett missfall vilket dom trodde, på ena tvillingen,  alltså var det tydligen en tvilling graviditet och nu väntar jag det barn som blev kvar om man säger så.., och de första hjärtfrekvenserna ser man efter v 6 så om du är i max vecka 5 så är det ingen fara om dom inte sett det än.. om du är orolig be om att få komma in efter vecka 6 kanske efter v 7 eftersom vissa kan vara lite sen och vara svåra att se. lycka till!!

  hoppas mitt lilla svar blev till någon hjälp iaf

 • 2

  marieposa

  4 marieposa

  Ägglossningstester är inte alltid säkra, för vissa visar de på ägglossning ständigt, så det är inte säkert att du hade ägglossning när du tror. Ens egna beräkningar om hur långt gången man är är inte så tillförlitliga: jag blev ex bakåtflyttad hela 3 veckor på mitt UL!! Antagligen är det så att fostret, som BM sa, är 5 veckor och att man då inte kan se så mycket - håller tummarna att allt går bra och att du snart kan få bekräftelse på att är som det ska!!!!!!!!!!!!!!!!! Lycka till!!!

 • 3

  Sawah

  0 Sawah

  Hej hej!

  Om jag inte har fattat det här fel så tror jag att det är så att ÄL-testerna visar när ägget släpper, men sen kan det ju ta ett tag innan  det blir befruktat.. Det är nog ingen fara ska du se =)n Lycka till och GRATTIS!!!!