maddeN92

5 maddeN92

1257 visningar

Vad är detta?? vecka 26

Jag kom just upp från badet och efter en stund blev jag illamående och blev jätteyr plus att jag började svettas då jag la mig ner för att vila. .. Vad är detta?!! Hjälper inte om jag dricker vatten heller för då blir jag ännu mer illamående:/
10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Lini

  7 Lini

  Vet inte, men jag hade så fastän jag stog upp. Tror de började i v.28 kanske. Men jag hade de då jag klev upp på morronen å skulle göra mig i ordning, då svettades jag, blev yr å illamående, kunde int koncentrera mig riktigt å gick instinktivt runt i lägenheten elr drack vatten elr hade fönstret öppet. Fick som en känsla av att int veta vad jag skulle ta mig till. Kan va druvsocker du behöver, nåt med blodtrycket elr blodsockret. Blodtrycket kan ju bli så ibland om man sitter ner å ska ställa sig upp fort elr bara normaltakt. Men vet inte vad man kan göra åt de :/
 • 2

  maddeN92

  5 maddeN92

  Riktigt obehagligt! Jag tog ju blodtrycket och blodsockret igår hos min bm och senast då såg det bra ut. Kan det bli dåligt på så kort tid?
 • 3

  Lini

  7 Lini

  Nää, de har nog mest med att ställa sig upp för fort skulle jag tro. Du kanske behöver äta nåt om du inte gjort de? Jag ringde min bm då de var sådär å hon förstod att de var obehagligt men att de nog hade med blodtrycket elr va hon sa. Att de är en tillfällighet ungefär. Hon sa även att jag fick komma in å kolla blodtrycket om jag ville, men att jag har haft bra ända fram tills jag ringde, så hon trodde de även skulle visa på normalt om jag kollade igen :/ man får nog dras me de.. men ring bm om du är orolig. (dedär med blodtrycket för mig kan ju varit att jag alltid haft lågt, 105/55 å 110/60 har jag ofta legat på)
 • 4

  HES

  5 HES

  Jag hade likadant när jag var gravid, tror det var i vecka 15 som jag till och med svimmade i duschen efter att ha känt samma sak som du beskriver. Jag blev jättekänslig för att duscha varmt och kunde inte riktigt njuta av en låååång varmdusch under första och andra trimestern då illamåendet och yrsel kom krypandes och då vågade jag inte stå kvar längre, då jag satte mig ner sist och trots detta tuppade av. Vet inte varför men kanske ska du vara lite försiktig med att bada när du är ensam hemma och höra med din bm på nästa besök?

  Precis som du hade jag jättefina värden och ingenting annat som jag kunde komma på. Hoppas det inte upprepar sig, som sagt väldigt obehagligt!

 • 5

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack för era svar:) Det kom ju inte direkt heller utan ungefär 10 min efter då jag kom in till rummet.. Nu ligger jag nerbäddad med värsta huvudvärken och känner mig inte alls bra :/ Och bm är väl kanske svår att få tag i idag då det är röd dag?
 • 6

  Tebbo

  7 Tebbo

  Sådär brukar jag få när jag blir för varm! Brukar hjälpa med att dricka typ juice och försöka kyla ner mig. Kanske du får duscha lite kallare? :/
 • 7

  maddeN92

  5 maddeN92

  Jag duschar eller badar aldrig jättevarmt för är jättekänslig mot varmvatten. Men ja jag får kanske duscha ännu kallare . Men har aldrig haft detta problem tidigare :/
 • Jag får också så efter bad och jag badar inte speciellt varmt. Det beror på att blodtrycket går ner av den värmen som ändå är. Blodtryck kan ju variera över dagen beroende på vad man företar sig, så även om det var bra hos din bm så är blodtrycket inte konstant :) Inget farligt i alla fall :)
 • Jag har också så ibland. Jag vågar inte bada/duscha då jag är ensam hemma för ibland har min man fått hjälpa mig upp för jag blir så svag att jag måste sätta mig ner och då jag blir så svag så börjar jag även må illa och blir yr. Men det har gått över fort på mig och jag känner det bara då jag duschar eller badar.. För mig spelar det ingen roll om jag har varmt eller kallare vatten.. Det blir ändå..

  Men jag kollade upp detta hos min bm och alla prover såg bra ut..

 • 10

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack tjejer för era svar! Ska vila upp mig idag och hoppas på att jag mår bättre tills imorgon :)