Danniissa

5 Danniissa

1117 visningar

Ultraljud vecka 7

Hej. Jag har en fråga.. idag var vi hos barnmorskan och hon sa att det första  ultraljudet görs i vecka  17 och om man vill gå på ultraljud tidigare så får man det men då kostar det. Jag har sett många bilder folk lägger upp tidigare i graviditeten och jag är själv väldigt  sugen på att se att allt är ok och lyssna på hjärljud. Hur mycket kostar det? stämmer det eller missuppfattade jag det hon sa?

Tacksam för svar..

8 Svar (äldsta svaret först)
 • Vad jag vet så kostar det inget. Inte här iallafall, men här får man gå på tidigt ul om man haft problem förut, som missfall eller så. Fast då måste man ringa själv, det får man alltså ingen remiss för.
 • 2

  Smurfan90

  5 Smurfan90

  Det är olika beroende på var man bor hur tidigt man får göra jag gjorde vul i v 10 . Och de fick alla göra som gick där jag gick göra. Sen gjorde jag rul i v 18. Och sen gjorde jag iof 14 ultraljud allt som allt under graviditeten ( ej räknat dom på förlossnings avdelningen ) du kan ju gå till typ mamma Mia o göra ultraljud om du vill göra tidigare men det kostar.
 • 3

  jvsm

  5 jvsm

  Att gå på gynkoll kostar ju vad mödravården kostar (här kostar mödravården ingenting) men själva ul-bilderna kan man få betala för (runt 20kr bilden tar de här). Själv har jag gjort 4 VUL och 1 KUB, min enda utskrift är från KUB, då jag fick köpa bild. VUL:en har varit medicinskt grundade pga överhängande risk för missfall. 

 • Ultraljud som görs utanför själva mödravården får man oftast betala själv. De görs ju egentligen utan anledning, pga nyfikenhet. Men det kostar inte så mycket att göra privat. Vi gjorde ett ul i vecka 9 och betalade 500 kr för det.
 • 5

  varginnan

  5 varginnan

  Ett tidigt vul kostar mellan 350-600:- , men gör du ett kub-test där ultra ingår i v 12-13 så är det gratis. Annars är det ju rul i v 17-19 som gäller och endel får även tul i v 32! Lycka till
 • 6

  FridaJT88

  5 FridaJT88

  Jag gjorde ett v13 sen v19 Ska göra ett nu på mamma Mia den 26 :))
 • 7

  Danniissa

  5 Danniissa

  Okej. Tack för svaren nu känner jag mig uppdaterad:) tråkigt att egentligen behöva vänta så länge men kanske får gå tidigare och betala isf. Både jag och min kille är sugna.:)
 • 8

  Wildchild

  5 Wildchild

  Det är absolut inte alltid gratis med kub. Här kostar det skjortan om du inte är 35.