madde70

5 madde70

1483 visningar

Trodde barnmorskan kunde bedömma:( vecka 15

Hejsan!Skrev även här igår.Nu är grejen att jag gjorde en idiotsak som jag ångrar och som bara gav mig oro.Jag har hafr en del sammandragningar och var lite orolig så jag klart trodde att jag skulle kunna bedömma själv om jag hade öppnat mig något.Grejen är att jag vet inte riktigt hur det ska kännas(har försökt att läsa mig till det)Jag ska försöka att beskriva hur det kändes.Jag kände så klart så långt upp jag kunde och då var det typ enn svullnad på varje sida(som två läppar)och där kom jag in lite med fingret i den springan,är det normalt att kunna det??Tappen kanske sitter lite högre upp en det??Efter det var jag riktigt orolig så jag bad min man titta när jag satt på huk(jag vet idioti av mig)Då såg han upp i mumindalen och sa att det såh ut som en slät boll länst upp(utan öppning)kan man se det så som han gjorde??såg han nått annat kanske..Ringde barnmorskan idag och hon sa att dom inte kan göra en sådan undersökning så tidigt och bedömma(låter väl konstigt)Snälla finns det någon som känner till sitt underliv bättre och beskriva hur det ska känna där inne som gravid.

Kramar 

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Läste du svaren du fick på den här frågan igår? För du fick svar från en tjej som sett många tappar under sin sjuksköterskeutbildning, och verkade veta hur det ska se ut :) Själv kan jag nog inte vara mycket till hjälp, men bara gissa att om din man inte såg någon öppning så finns det säkert ingen öppning där. Du kan inte få komma in på en undersökning eller så, så att de ändå kan titta på tappen? För jag tror inte många här har gjort en djupdykning i tapparnas värld under grav, och kan lämna ett lugnande svar. Kram på dig!
 • 2

  madde70

  5 madde70

  Tack Linda Maria!Du har nog rätt att inte många varit så dumma;)Vet ju att man inte ska det för bakterier och skit,men grejen är när man har sex med gubben då och han skulle vara där och greja det kan ju inte vara så ovanligt,man vet ju inte var han har hafr sina händer innan:)

   

  Kramar

 • Nej, dumt är det väl verkligen inte? Du var orolig och kände efter. Och som du säger - det gör nog ingenting alls att du känt efter där :) Slemproppen sitter ju för och skyddar bebisen :) Annars hade det ju varit totalförbjudet med sex under graviditeten.
 • 4

  keeya

  5 keeya

  Bakterier är det en väldigt liten risk att du skulle föra in. Bebisen är skyddad bakom slemproppen och hinnorna. Så det behöver du inte oroa dig för. Varför man inte skall pilla för mycket speciellt när man inte har kunskapen är att man inte ska råka göra en hinnesvepning på sig själv. Att ha sex är helt annat med tanke på att penisens form är ju annorlunda än ett fingers. Nu har vi fått däremot sexförbud men jag är också i vecka 36 och verkar börja öppna mig. Det din man såg kan mycket väl stämma. Det buktar nämligen ut som en boll och du var ju i en annan ställning än en i en gynstol. Sen så antar jag att han inte har sjukvårdsutbildning och således inte har ögat för att se öppningen. Den är nämligen liten. Så jag tycker att det låter normalt. Försök nu att släppa det och bara njut. Lycka till :)
 • 5

  madde70

  5 madde70

  Tack Keeya!Du ger alltid så lugnande svar,verkar kunna din sak:)Men då kanske jag kan fråga dig om det kan vara normalt att känna som en svullnad på varje sida längst in i slidan och kan det vara så att livmodertappen gömmer sig där bakom??Dum fråga ingen kanske::)

   

  Kramar

 • 6

  keeya

  5 keeya

  Alla slidor ser och känns olika. Det är ju som penisens form kan ju variera från kille till kille. Snea, raka krokiga ;) ja men så är det ju med oss tjejer också :) så ja det kan vara fullt normalt. Im det skulle ha varit ngt konstigt med din slida hade du fått höra det på en gynundersökning :)