Kid

0 Kid

1786 visningar

tre frågor vecka 16

för det första, det sägs ju att vissa kan känna på sig vad det är för kön på bebisen. en av mina kompisar visste tex att hon skulle få en pojke från och med v12. det har jag inte kännt nånting av. däremot är min sambo helt 100 på att vi kommer få tvillingar varav iaf en är flicka. han säger att det helt enkelt känns så. jag är i v 17 nu och har ingen aning om han har rätt eller inte. däremot har både hans mamma och min sagt att min livmoder känns och ser ovanligt stor ut. är det ett tecken på att det kan vara tvillingar?

för det andra. jag kan tänka mig att det har något samband med att jag tydligen har en ovanligt stor livmoder :P men jag kan få rätt ont i nedre delen av magen då och då. har pratat med min BM om detta och hon säger att det känns när det växer. men det är mer än att det bara känns. det kan sticka till rätt mkt ibland. jag blir jätteorolig för det här. magen känns stenhård ibland. kan det vara så att det bara är gaser eller nåt annat ofarligt eller borde jag vara orolig?

för det tredje. min mage är spetsig! alltså den står ut rätt mycket till ungefär 3 cm under naveln, och där går den in igen. ser helt knäppt ut. är det vanligt? jag har alltid varit väldigt kort och smal, kan det bero på det? har inte alls den runda fina formen som man ser på andra.. :/

tacksam för svar! :)

21 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  marieposa

  4 marieposa

  Hej!

  Jag "känner på mej" att vi väntar en flicka, men har absolut inga bevis eller tecken på att det är så, det bara är något jag fått för mej, intuition eller nåt (men d kan ju lika gärna va en pojke, vi har inte velat ta reda på könet). Njut av graviditeten istället, hundra säker kan du ju ändå inte vara förrän barnet/barnen kommit ut! :)

  I början fick jag med ganska ont, det är när livmodern växer, precis som din BM sa. Den ska ju ha plats för ett ganska stort barn inom ett par månader! När magen känns stenhård är det sammandragningar, dvs musklerna börjar träna för att du ska kunna föda barnet sedan, också helt normalt och ingenting att vara orolig för.

  Sen ser alla magar lite olika ut, du är tidigt i din graviditet än så den "runda" bebismagen kommer antagligen lite senare, när bebin/bebbarna är lite större och tar mer plats!

  Lycka till med allt!

 • 2

  Kid

  0 Kid

  tack så mycket. känner mig lugnare :P killen säger fortfarande att han vet att det är tvillingar. får se på UL om 2 veckor.

 • 3

  Baraemma

  3 Baraemma

  både jag och sambon "visste" att det var en pojke jag bar på, vi fick det senare bekräftat på 2 st UL :) men detdär kan man aldrig veta så.. man kan känna, eller inte, men de e ju 50/50 chans att man "vet" rätt ;)

  En stor livmoder betyder nödvändigtvis inte att det är tvlillingar, alla är olika, vissa har mindre andra större, jag ligger i de lite övre kanterna men har bara en bebis i magen :)

  Som din BM säger så händer det otroligt mkt med kroppen under en graviditet och jag hade mycket ont ibland i nedre delen av magen och det var livmodern som växte enligt min BM och läkare, så jag skulle inte vara orolig i din situation. Men det är bra att du tar din kropp på allvar och lyssnar på den. Det ska man aldrig sluta med men det är dumt att jaga upp sig för mindre. Njut! :D

  Vissa personer kan till och med ha "knöliga" magar, är man en som har en lite spetsigare som dig eller om den är knölig, sned osv så brukar det jämna ut sig senare i graviditeten när bebisen blivit större och även livmodern.. alla är vi olika individer och ser olika ut så du behöver inte fundera så mycket på det ;) den rundare varianten dyker nog upp snart c(:

  Lycka till sen på UL, du får ju skriva sen hur det var om det är fler än 1 bebis där inne, man kan ju inte låta bli att vara nyfiken ;)

  /Emma