Kornelia

0 Kornelia

23931 visningar

tips på kräm/olja till magen? vecka 20

Har någon en bra kräm eller olja till magen och isf var hittar jag den?

 

13 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jojjan

  3 jojjan

  Jag använder Weledas gravidolja på magen, låren och brösten varje kväll. Den är superbra. Men eftersom det är en olja tar det en stund innan den går in i huden så jag rekommenderar som sagt att ta den när du ska sova för att slippa kladdiga kläder. Jag köpte min på hälsokostbutiken Life. Men jag vet att den finns på fler ställen, tex Åhléns.

  Jag är i v 27+2 och har inte fått en enda bristning hittills iaf. :-)

 • 2

  haifa

  0 haifa

  Jag har haft en otrolig klåda på min mage och det som jag tycker har fungerat är vanlig helosansalva.

 • 3

  Kornelia

  0 Kornelia

  perfekt vi har life nere i stan ska ner o kika där idag =) pris ung?

  tusen tack :)

 • 4

  weeme

  0 weeme

  spendera inte pengar på gravid-krämer- funkar inte.

  Om du får love-marks, beror på genetik.

   

  Men om du vill förebygga detta, så rekomenderar jag att massera in olivolja på magen.

  Ticket är egentiligen inte oljan, utan massagen. För att slippa bristningar så ska du massera lätt på huden för att hålla igång blodcirkulationen.

   

  X

 • 5

  Sidnye

  0 Sidnye

  Jag varvar med Weledas gravidolja och BodyShops coconut body butter.

  Har en kompis som fick en enorm mage men klarade sig utan bristningar. Om det var tack vare generna eller Body butter vet jag inte; men jag tänker försöka minska risken för bristningar genom att smörja in mig!

 • 6

  jojjan

  3 jojjan

   Weledas olja kostar runt 200 kr om jag inte minns fel. Jag använder precis som Sidnye även Body shops coconut bodybutter. Den smörjer jag in mig med efter varje dusch då den går in snabbare i huden och man kan ta på sig kläder direkt. Dessutom doftar den underbart... Och den kostar väl typ 179 kr.

 • Hejsan :)

  Eftersom jag har hudbristningar sedan tidigare så vill jag förebygga fler med att använda nån kräm som just är avsedd för detta.

  Jag har kollat på nättet och hittade nått som jag ville prova. Ena heter Palmer's Cocoa Butter Formula och kostar 89:-, andra heter Bio-Oil och kostar 220:-. Dessa produkter går att beställa online från http://www.afrokosmetika.se/ .

  Jag har börjat använda Palmer's Cocoa Butter Formula, den luktar lite som choklad och är jättedryg! Rekomendationen är att böra använda produkten så tidigt som möjlig i graviditeten och använda den även efter att barnet föts. Massera in morgon och kväll, samt efter dusch eller bad. Går utmärkt att använda på torra armbågar, ärr etc.

  Bio-Oil är ungefär det samma fast i oljeform, dock mer än dubbelt så dyr som Palmer's Cocoa Butter. Jag har inte testat den ännu, tänkte börja med Palmers i nån månad och sen testa oljan.

  De mjukgörande ingredienserna, e-vitamin och massagen är vad som gör susen.

  Jag har även fått tips om att mandelolja och jordnötsolja skall vara bra...

   

 • Palmer's Cocoa Butter Formula är mycket billigare än Body Shops Coconut Bodybutter, konsistensen är ungefär den samma.

  Tips: Efter dusch eller bad, smörj in valda delar med "kroppssmöret" och linda in dig därefter i varma badlakan. Ta det lungt, läs en bok eller se nått bra på tv.

 • 9

  bluefruit

  0 bluefruit

  Ja får man bristningar så får man!

  Men att det kliar föra tt det spänner i huden är det ända som funkat på mage och tuttar Becur för barn. jag har då testat, olika oljor, som mandel, solros, jordnör, oliv olija. Och krämer, cocobutter mm det ända som fick det att läka då jag kliat var Becur.

  Finns på apotek och på coop ca 179kr, men den räcker länge och är inte kladdig.

 • 10

  Humla2

  4 Humla2

  Jag använder apotekets "Olja för gravida magar"! Använder den morgon och kväll!

 • 11

  Kid

  0 Kid

  Jag använder vanlig olivolja. Brukar hälla lite i badkaret så det behövs bara pyttelite. Funkar hur bra som helst och är billigt. :)

 • Jag använder också Weledas havandeskapsolja, har använt den sen magen började växa och är nu i vecka 33 och har inte en enda bristning, vet inte om det beror på den men jag tycker den är bra iallafall! Lycka till!!

   

 • 13

  Kornelia

  0 Kornelia

  Nu har jag handlat :) super mysigt! sen om de hjälper vet jag inte... men mysigt är de =)