amandasmamma80

3 amandasmamma80

1154 visningar

till er med fler barn fråga 2 vecka 6

nu fortsätter jag där jag slutade =) Det är så här att jag har en tös på 2,5 år och väntar nu mitt andra barn. jag har tänkt mycket på det här med reaktion. Hur hon kommer reagera när nån annan kommer o ta mamma ifrån henne typ. jag fick många bra tips från er om hur man skulle göra på bästa sätt, o ni sa bla att man skulle få henne att bli delaktig mm.

Men det är nämligen så att min tös ska genom gå en hörsel undersökning då hon inte pratar eller reagerar när man talar med henne. Hon " pratar " på annat sätt. Om hon tex vill gå ut kan hon gå o hämta skorna o visa dem för mig. Om jag tex ska fråga om hon vill bada så brukar jag peka på badkaret o då brukar hon springa fram o vill att man tar av henne. Hon är normal i överigt bara det att hon inte pratar.

Nu till min fråga. Hur ska jag göra för att kunna förberedda henne på det som komma skall ? Jag vill ju så gärna prata med henne, men när det inte går...hur gör man då ?

9 Svar (äldsta svaret först)
 • grejen är att hon är inte intresserad av att läsa böcker, då hon ändå inte hör det man läser för henne. jag hade önskat att hon ändå var intresserad av det, men nä det har hon inte tålamod till tyvärr

 • Försök introducera dockan mer. Då när du har en bebis att ta hand om har hon också en. Funka med min son och han var inte gammal. Han var runt 1 år när vi började (skiljer 10 månader mellan dom).
 • 6

  varginnan

  5 varginnan

  Jag ritar upp en bebis på vår whiteboard i rätt storlek på ca 50 cm , och sen ritar jag en i den storleken vi har nu, mina barn gillar å påminner mig att rita " vår" bebis större så att de är med att den växer! Teckenförtydligar du med henne? Annars bra tips att börja med det:-) läs på , hitta på nätet/ biblan! Jag har jobbat med det , barn som har nedsatt hörsel eller e döva! Brukar dem tycka det är kul att sjunga osv. Går hon på förskola? Håller med om bilderbok, finns massor av bra " vi ska få syskon" böcker, peka i dem å förklara med rörelser. Visa bilder när hon var bäbis! Hon förstår nog mer än vad man tror! Docka är inte tokigt heller. Du e ju inte så långt gånget , lättare sen när det syns på dig:-) lycka till!
 • 7

  madde70

  5 madde70

  Mina tvillingar på 4 år i nov.började inte prata förren dom var 3år.Nu vid snart 4 så pratar dom inte så jättebra heller.Skulle fått en tid för talpedagog och det är över ett halvårsen och vi har inte hört något än:(Grejen är att dom har hela tiden förstått allt och är medhela tiden så det är ju ingen autism iallafall..Det är lite lustigt att dom två förstår varandra hur bra som helst medan vi får gissa oss till vissa saker.Men språket har lättat väldigt under sommaren,Nu v'äntar jag en liten till i början av september:)

 • 8

  madde70

  5 madde70

  Oj!Nu svarade jag inte riktigt på din fråga,läste nog igenom för snabbt..

 • Har du inte fåt hjälp med tecken?? Min doter snackade inte alls men när vi började med tecken med tal så började allt släppa