smexpotatismos

4 smexpotatismos

1246 visningar

tänder på G ?

hej. min lilla tjej på 3 månader har sedan tre dagar haft hög temp. Inte sky hög men hon brukar ligga på 37.2 och nu ligger hon på 37.6 , hon har börjat dräggla en massa och är jätte kinkig. vanligtvis är hon en glad tjej, men nu smågnäller hon hela hela tiden. Hon tuggar på sina händer hela tiden. 

Innan så har hon endast vaknat en gång på natten, men nu vaknar hon varannan timme och bara gnäller. inte riktigt hungrig utan dricker en liten slurk, kanske 15 ml och sen somnar om igen.

jag funderar på om det kan vara en tand på G. har kikat lite i munnen och tycker att det är nå litet vitt under tandköttet på underkäken. men ytterst lite. har försökt känna men känner inget vasst. tandköttet är varken svullet, lite lite rött är det. men vet inte om det är för att hon tuggar på händerna hela tiden?

Om det nu är tänder, hur lång tid brukar det ta innan tanden spricker igenom så stackarn slipper ha ont?

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Hannis

  5 Hannis

  Låter lite väl tidigt för att vara tänderna. Men säker kan man ju aldrig vara. Annars har hon kommit i en ålder där de sker mkt utveckling och hon börjar ta in miljöer allt mer. Kan även vara att hon söker närkontakt. Jätte svårt att säga, ni får helt enkelt se om de går över eller inte. Kram
 • 2

  SK_Lopez

  5 SK_Lopez

  Kan mycket väl vara tänder, vissa föds ju med dem, andra får väldigt tidigt. Är så olika! Träffade en pojke på ett år i veckan som inte fått några tänder. Så hellre lite tidigare så de kan tugga mat sen :) Det kan gå i perioder det där, man tror de är på väg så dröjer det ändå en månad tills att de börjar gnaga och dregla igen. Kan hon må lite illa kanske?
 • jag vet inte, hon spyr inte eller något sånt. konstigt att det hållt i sig i 3 dagar om det skulle vara illamående. Jag fick min första tand när jag var 5 veckor och hennes pappa fick när han var 4 mån. Det kanske är genetiskt? Får helt enkelt stå ut och se vad som händer.

 • Det låter ju som att det är en tand på g. min dotter har aldrig varit varken röd eller svullen när hennes tänder har vart påväg o hon har tre stycken :)
 • 5

  Kiwigalen

  2 Kiwigalen

  De låter som tänderna. Min son fick sina första två när han var 3,5 månad. Man kunde se hans tänder under tandköttet i nästan två veckor innan de tittade fram ordentligt..