Sparris

5 Sparris

3756 visningar

Svinkoppor?

Fick akut hämta lilleman på dagis då han tidigare idag fick fullt med röda prickar i ansiktet och blev rödflammig. Dagis personalen misstänker svinkoppor, jag har en läkar tid vid 4 men vill ha lite stöd och råd innan det. Bara små blåsor runt munnen, ingen feber och han fick det innan lunchen så han kan inte ha reagerat på maten. Någon som har någon idé på vad det kan vara?

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sparris

  5 Sparris

  Överläppen är svullen och lite röd då han ramlade igår men blåsorna?
 • 2

  chrissy16

  5 chrissy16

  Kan vara svinkoppar och är det det s¨är det bara att tvätta rent med ljumet vatten ett par gånger om dagen, tvätta alla kläder/sängkläder osv varje dag. jobbigt jag vet men min son har haft det 2ggr men lyckats begränsa det båda gångerna. Hoppas att det är någon annat för barnets skull.

 • 3

  Sparris

  5 Sparris

  Varit på akuten och fått veta att det är svinkoppor. Just nu är det rätt lite men vi har fått utskrivet antibiotika ifall det skulle sprida sig vilket det förmodligen gör när blåsorna spricker. :(
 • 4

  chrissy16

  5 chrissy16

  japp det sprider sig fort som attan och de små lider ju av de när de blir stora. skönt att ni fick det ialf så slutar det fortfarande. krya!