Ungmama

4 Ungmama

3178 visningar

Svartsjuka.. långt.. vecka 8

Jag har hela morgonen suttit och förberett mig på att skriva det här, pga oro för påhopp m.m..

 

Men jag har sedan jag blev gravid blivit OTROLIG svartsjuk, jag och min sambo var ifrån varann ca en månad för ett par månader sen, och han var då med ett par andra tjejer, vilket jag vet om.. Och det gnager så fruktansvärt i mig, kan inte sluta tänka på det, spyr av tanken, hjärtklappningar och ont i bröstet, gråter VARJE dag i duschen.. Har fått lergigan utskriven, både för att det hjälper mot illamående, men också eftersom det är antideprissive som man kan äta vid graviditet..

igår var ändå jobbigaste dagen på otroligt länge, det började med att trots att vi planerat i flera dagar att vi skulle laga mat ihop, mysa och bara ha det mysigt en kväll, så åkte han iväg med sin kompis, kvar blev jag och natalie, så det blev hon och jag som lagade mat istället...

Men det som fick min panikångestattack att komma var, att på kvällen när jag bakade fick han ett sms, och han suckade så jag frågade vem det var ifrån, då säger han "någon mupp som frågade hur det var, men jag tog bort smset", då reagerade jag direkt, "tog bort smset?" han som ALDRIG raderar sms försen han har typ 400 sms i inkorgen.. Varför raderade han just det här? Stod det något i det här smset som han absolut inte ville att jag skulle råka se? han sa  " jag hade ju förmodligen tagit bort nr för att jag inte ville prata med HENNE", henne ja, det var det jag misstänkte, men vad skrev då den här HON som var så hemligt ? drömde 4 olika mardrömmar om det här i natt, vaknade med världens panik och grät mig till sömns igen.. När jag talade om det för honom i morse blev han arg, och sa att jag kallade honom lögnare... stod i 2 timmar i duschen i natt och bara grät, varav den sista timmen satt jag intrckt i hörnet och bara grät och skakade..

Varför har graviditeten gjort så här med mig??! är mitt sätt att reagera på det här j*vla smset helt åt helskotta fel, eller är det iaf någon där ute som förstår mina tankar??? :'(

19 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jamjam

  0 jamjam

  Så ska ju ingen behöva gå runt och känna.

  Jag har också blivit otroligt mer svartsjuk under graviditeten, frågar också vart alla SMS kommer ifrån hela tiden och undrar varför han sitter i datorn så mycket och varför han huxxfluxx alltid ska iväg till sin pappa nu!?

  Vad jag vet har han inte varit med någon annan så jag har inte det som ligger och gnager mej till lags också och mesta dela av tiden när jag gråter så är det för att jag känner mej så patetisk som tror att det ska vara så och jag känner också att jag fått en graviditetsdeprition och det är skit jobbigt nästan hela tiden, att aldrig känna att man räcker till bara för man inte orkar diska te.x.

   

  Förra helgen så hade han lovat att vara hemma för att fira min pappas 50 års fest men han gick hem till sin pappa o kollade på film istället... där blev jag riktigt orolig och visste inte riktigt vad jag skulle göra, han har ljugit förut om andra saker, stora saker (inte otrohet)

  Men jag drömmer också konstiga drömmar om hur han hittar någon annan eller att jag kommer på honom någon gång och det är skit jobbigt.

  Så i förrgår så va jag tvungen att verkligen säga ALLT som jag känner och jag hade till o med "stöd lapp" för att jag INTE skulle glömma något så att vi va tvunga att ha tjaffs igen, men han blev inte arg han blev inte sur inget sådant.

  Han sa va han tyckte och varför han kanske bara går iväg...

  och det är för att mina humörsvägningar, han orkar inte med dom så istället för att börja tjaffsa varje dag hela tiden så kände han att det va bättre o sätta sej vid datorn, eller gå ner till Garaget eller faktiskt gå till sin pappa, för hans mamma va visst inte heller så lätt under graviditeten så han tyckte att det va skönt o prata ut med sin pappa för han kände inte att han kunde det med mej för att jag skulle bli arg eller ledsen.

  Och han vill inte se mej varken arg eller ledsen.

  Så det är de tipset jag har till dej, ta en STORT snack utan att höja rösten eller något och skriv till och med en "fusk lapp" för ingen ska behöva känna så som du gör!

  Du ska vara glad och posetiv!

  Hoppas det löser sej!

 • 2

  Ungmama

  4 Ungmama

  jag har försökt, jag har talat om för honom hur jag känner, och just det att han faktiskt hade andra tjejer när vi inte var tsm, det gör så fruktansvärt ont.. Sen att hans killkompisar kan vara så sjukt okänsliga och t.ex kläcka ur sig " ah fan kommer du ihåg den där bruden du raggade på på fyllan? satan vad snygg hon var" eller "haha, du vet dom där 2 tjejerna vi träffade på krogen, dom hörde av sig och frågade om vi ville träffa dom" fick också höra "det kom fram en tjej till mig igår, hon sa att jag skulle hälsa till dig och tacka för sist" det kan dom säga FRAMFÖR mig... Känns bara som att allting jävlas, gråter hela dagarna ( ikl. nu ) och mår så otroligt dåligt för att min dotter ofta hittar mig gråtande..

 • 3

  JosefinR

  3 JosefinR

  Om han varit med andra innan tror jag att ditt sett att reagera nu är sunt. Och dina kännslor går över på barnet din oro stress och ångest får barnet att må dåligt så förlåt med jag säger boert med det som framkallar det, alltså killen.

  Jag har ochså blivigt mera svartsjuk än innan men jag har ingen anledning att vara det och det vet jag men det vet inte du.

  Jag säger bort med det som får dig att må dåligt.

  stress, oro och ångest kan även frammkalla missfall.

 • jag förstår dig, jag är precis likadan, även om jag inte är gravid.. min kille kör budbil, får för mig ibland att han har en tjej med sig i bilen när han jobbar, med tanke på att han brukar alltid ringa mig när han har tråkigt, men nu på senaste har han inte gjort de, och han låter alltid frånvarande, mobilen ligger på "laddning" i sovrummet på ljudlöst och så fort jag ska resa på mig undrar han vad jag ska göra.. för ungefär ett år sen gjorde han en annan tjej på smällen, samtidigt som jag var gravid.. jag gjorde abort för jag ville inte ha med honom att göra plus att jag hade de inte bättre än kloakråttorna just då..

  efter ett tag fick hon missfall och dom hade en minnesstund där då barnet tydligen låg framme i en korg.. DEN kunde han gå på! men han kunde inte följa med mig på min abort.. jag tänker på detta varje dag och inte nog med det hittade jag en video på dom två i hans mobil när dom har sex.. och de var exakt samma ställning som jag älskar, så nu kan jag inte ha sex med honom i den ställningen för då ser jag henne framför mig.. :( vi är fortfarande tillsammans med jag kan inte sluta tänka på henne.. de går inte.. gråter oxå hela tiden men jag har valt nu att skaffa barn med honom och han vill bara ha mig osv..

  de du kan göra är att fråga om du får kolla i hans mobil när han minst anar det.. för då "hinner" han inte radera.. kolla igenom bilder, sms, skickade och listan som han har skickat till.. i ett förhållande måste man kunna lita på varandra.. men ibland funkar de inte alltid.. fråga honom om han vill att du gör samma sak mot honom? hur skulle han reagera om du dolde massa mess, och om de inte är "viktigt" så varför radera skiten???

 • 5

  Ungmama

  4 Ungmama

  nu var det inte så att jag ville höra att jag skulle göra slut med honom, för det tänker jag inte göra eftersom jag vet att det här är en sak som kommer att gå över med tiden..

  Att göra slut med honom kommer bara få mig att må ännu sämre..

 • 6

  JosefinR

  3 JosefinR

  Tjejer ni måste stå på er. är det verkligen värt att vara i det förhållandet när de får er att gråta varje dag. Stå på er va starka ta inte deras skit något mer.

 • ingen som har sagt att du ska göra slut med honom.. men däremot frågesätta honom.. vad får han att tro att han kan göra så mot dig när du inte gör så mot honom?

 • 8

  Ungmama

  4 Ungmama

  tänkte på det JosefinR skrev, "bort med det som framkallar det, alltså killen"

 • 9

  JosefinR

  3 JosefinR

  Ja för jag kan inte sätta mig in i hur man kan stanna hos någon som har gjort och gör en så illa. Jag dömer inte dig eller så men jag förstår bara inte.

 • därför att man ÄLSKAR den personen! därför stannar man, plus att man kan lösa nästan allt genom att prata.. och försöka förstå varandra, skulle jag få en krona för varje persom som bett mig dumpa min kille skulle jag vara miljonär.. men älskar man någon så mycket så finns de bättre lösningar än att göra slut..

 • ibland är inte den lättaste utvägen den rätta

 • 12

  JosefinR

  3 JosefinR

  men om killen går till andra älskar han er då?

 • det beror på vad tjejen gjort eller sagt innan.. allt har en orsak.. min kille gjorde de under ett uppehåll.. jag ansåg att vi fortfarande va tillsammans med inte han..

  det är inte ens fel att två träter

 • 14

  EliinO

  EliinO

  De finns ingen anledning till att killen är med en annan tjej.

 • 15

  Ungmama

  4 Ungmama

  jag var nog inte tillräckligt tydlig med det där "vi var ifrån varann ca en månad" alltså, han har INTE varit otrogen, utan vi hade gjort slut ca en månad vilket gav honom rätten att vara med vem han ville...

 • Men, om han får dig att må så dåligt att du gråter varje dag, är det då något att ha?
  Du vet ju bäst själv, men jag hade nog dumpat honom.
  Visst är det mycket hormoner och skit, men det du beskriver låter verkligen som han är en skit.

  Hoppas det löser sig på bästa sätt för dig!

 • 17

  Ungmama

  4 Ungmama

  nej jag tänker inte lämna honom.. nu är det ju inte så att jag går och mår dåligt från morgon till kväll, utan oftast på kvällen när jag ställer mig i duschen så börjar tankarna snurra, och jag börjar gråta, inte att han sårar mig varje dag, utan det är pga mig själv, mina jävla tankar, MEN det är pga att jag mår dåligt pga det han gjorde under tiden vi hade gjort slut, även om han inte gjorde nåt fel, så gör det ändå ont att tänka på det..

 • 18

  Thessbaby

  0 Thessbaby

  I ett förhållande ska man kunna låta sin partner kolla telefon mejl Facebook osv. Utan att den andra ifrågasätter , kallar en för lögnare eller blir arg! I ett stabilt förhållande ska man kunna lita på varandra oavsett vad som har hänt tidigare, man måste kunna glömma det som varit och bara se framåt! Man måste lära sig att prata med varandra.. Och det är så svårt, jag och min man har under 6års tid varit till och från, två gånger har vi gått isär och en gång hade vi ett uppehåll på lång tid då båda hade nya förhållanden! Men under dessa förhållanden träffades vi fortfarande fast i smyg . När ni sedan flyttade ihop var båda svartsjuka så det var bråk hela tiden, jag började festa hela tiden och flörtade konstant med andra smsade med andra killar när han satt bredvid mm. Vi gick isär men är nu tillsammans igen! Han har haft fruktansvärt svårt att få tillbaka förtroende för mig och det är förståeligt, han kollar min telefon när ja minst anar det och det gör inte mig något , dagen efter nyår kollade ja hans telefon fast att jag aldrig gör det annars, han hade då smsat med en tjej på sitt jobb , väldigt tråkiga sms med hjärtan där han fråga om dom kunde mysa på rasten och när dom "skulle göra det där mysiga som hon lovat honom" ! Ja fick panik och visste inte vad ja skulle göra.... Men vi pratade... Vi pratar varje dag om hur vi känner och tycker nu. Han berättar alltid vilka dagar som hon jobbar och på varje rast ringer han för att prata och visa att jag kan lita på honom. Om man inte döljer någonting så blir man inte heller arg ! Jag vet det då jag själv under flera månader lurade och gick bakom ryggen på personen jag älskar över allt på jorden! Det jag vill komma fram till är att, döljer han inget borde du få kolla hans telefon mm. Du måste försöka sätta dig ner med honom i lugn och ro, kanske tillsammans med någon som varit i liknande situation och förklara för honom att du mår dåligt, för mår du dåligt så gör även drar barn det "/ och under en graviditet ska mamman må bra!!! Om han inte kan finnas där och stötta dig och vara dig till lags, utnan bara sårar dig och gör dig deprimerad så borde du lägga honom åt sidan så gott det går tills bebisen kommer. Ofta blir förhållandena bättre då! Kanske han är rädd (ger honom dock inte anledning eller rätt till att bete sig illa) men, att rädslan släpper senare. När bebisen är på jorden. Det är svårt för en pappa att sätta sig in i situationen där kvinnan har hormonförändringar och svartsjuka... Tyvärr.. Sen blir svartsjukan värre under en graviditet av någon konstig anledning "/ och deprission under en grav. Är vanligt! Kanske du ska försöka prata med din BM ta med honom dit och hon kanske jan hjälpa dig till att få honom att förstå din svartsjuka och ledsamhet. Hoppas ja inte gjorde allt alldeles för virrigt. Lycka till med allt <3 kvinnor är starka!!!
 • Var det bara slut en mån.. då kan han ju inte älska dig på riktigt om han direkt hade sex med andra :/ tyvärr inte kärlek då :(