mim_

5 mim_

1401 visningar

svårt med mat, vad göra? vecka 29

idag har jag ätit ett mål med riktig mat, en köttbit, majs och potatisgratäng, skitgott! men det är bara ett av få riktiga mål denna vecka.. har det lite jobbigt med att äta. har bara gått upp ett kilo sen inskrivningen på MVC i mars-april nån gång, och det är ju vad lillen väger typ.. nu för tiden (sista veckorna) har jag iaf börjat känna mig hungrig på riktigt vilket känns både jättebra och lite jobbigt för det kommer i tid och otid o när det kommer så måste jag ha nåt direkt, men blir mätt nästan innan jag smakat på det jag ska äta.. hittar ingen direkt inspiration till nåt att laga, och är sällan sugen på nåt speciellt, vilket också gör att det tar emot. jag har såna måltidsersättning man blandar med mjölk eller vatten till nödfall när jag måste ha i mig nånting, men jag vill kunna äta.

Tänker ju på bebis.. även om dom säger att allt ser bra ut och låter bra och att han växer som han ska etc etc, vilket är ju jättebra då det jag väl får i mig går till honom! Har dock börjat oroa mig lite för nu, hur ska det bli efter förlossning? hur ska jag orka? kommer jag rasa kilon jag inte ens gått upp? är ju ensam också. 

Någon med tidigare liknande erfarenhet eller med tankar o tips på hur, vad jag kan göra? skulle uppskattas!

Kram och ta hand om er tjejer.

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Hannis

  5 Hannis

  Tror inte du behöver oroa dig för bebisen. Är nog snarare du som går på sparlåga & sparade fetter i kroppen. Är ju super viktigt med mat men samtidigt så är det vanligt att man får avsmak för viss mat & inte orkar lika mkt mat som tidigare. Försök att äta lätta måltider eller frukt.

  Prata med din BM om du vill ha mer tips & vad som kan funka för dig att äta.

  Kramar

 • 2

  jessica03

  5 jessica03

  Bestäm några tider varje dag som du SKA äta något. Tex. Kl 08, 12, 15, 19. Försök få i dig iaf ett mål lagad mat om dagen även om det bara är några tuggor. När du lagar mat kan du ju göra lite extra så du får "matlåda". Laga mat till enbart sig själv är ju skittråkigt! Bjud hem folk på lunch/middag eller bjud in dig själv till andra :)
 • 3

  mim_

  5 mim_

  Jo jag känner ju att jag för tillfället har gaanska så lite ork..

  Hehe, Jessica, det var en bra ide, att bjuda in mig själv till folk :)