lyckligmamma92

5 lyckligmamma92

11818 visningar

Svårare att bli gravid efter abort ?

Får man svårare att bli gravid igen efter abort ?
33 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  almqvist

  5 almqvist

  Nej! Många säger det men det är inte sant! Jag har själv gjort två aborter, en skrapning och en den medicinska vägen och jag hade jättelätt för att bli gravid den här gången.
 • 2

  Tebbo

  7 Tebbo

  Jag har inte det, min mamma har inte det och jag vet ingen annan dom haft det heller.:)
 • Jag håller med almqvist!
  Har gjort en abort (medicinsk) och jag har inte haft några problem att bli gravid efteråt. Däremot har jag hört att om man väl blivit gravid en gång så blir man lättare gravid efteråt, sen om de stämmer eller inte ska jag låta vara osagt :)

 • Det är påfrestande för kroppen att göra en abort och det kan bli komplikationer som att man t ex kan förlora en äggstock vid infektion etc. Därför rekomenderar man att man skyddar sig istället för ha abort som ett preventivmedel.

 • 5

  mayan

  5 mayan

  Oj, kändes som ett ganska snäsigt svar. Var ju inte riktigt det hon undrade? :) Jag har gjort en abort, och blir gravid bara jag tittar på min man typ! Så inget att oroa sig för :)
 • Det var det absolut inte menat som, svarade på frågan bara. Man vill helst inte göra aborter alls eftersom det kan bli stora komplikationer av det vilket kan leda till sterelisitet och infektioner som kan ha stor betydelse vid senare önskade graviditeter.

 • för en tjej jag känner väl tog det tre månader. inte så lång tid med andra ord. 

  dessutom har barnmorskan sagt att en abort påverkar inte dina chanser att

  bli gravid igen. testa med ägglossings test. Det ska vara väldigt bra.

 • kgotlandish: vet inte var du har fått dina svar nånstans. Har aldrig hört en barnmorska

  uttrycka sig på det sättet. Varför skulle man få infektion o allt va du nu pratar om ? Man

  får väl ändå förestätta att man går till ett sjukhus o får hjälp med sin abort, o där är

  det proffisga läkare och rena instrument som andvänds. Så nån risk för infektioner

  tror jag inte är speciellt hög. Sen så skriver inte tjejen i fråga något om att hon har

  andvänt abort som ett preventil medel. Så va du dra den sluts satsen ifrån vet jag inte.

  finns många skäl till att göra abort. Och det ska man inte döma nån för. Tack för mig.

 • 9

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jag har gjort en abort och blev gravid två månader efter, även haft tre mf, två st med skrapning och ett kom ut själv. Efter de två första tog det 2-3 månader men efter det sista mf som jag hade i sep har det inte tagit sig än och det är ju 7 månader. Men kroppen kanske behöver vila efter alla ingrepp, så det behöver inte ta lång tid efter abort. Lycka till
 • Nu förstår jag inte riktigt? Jag svarade på frågan och har absolut inte anklagat någon för något? Det där var bara en onödig kommentar, och om du inte läst om det så verkar du absolut inte tillräckligt påläst för att ens uttrycka dig om saken...

 • En kompis jag hade för några år sen fick tom en infektion av abort och fick åka ner akut dagen innan sin födelsedag med hög feber och smärtor. Så jag vet vad jag pratar om. Därför undviker man så gott det går att utföra aborter och hjälper till att hitta preventivmedel efter en abort för att det inte ska hända igen.

 • 12

  katarina80

  4 katarina80

  kgotlandish: jag beklagar det som hände din vän, men det hör inte till ovanligheterna

  och jag har jobbat inom vården i 14 år , så jo jag kan min sak o jag vet hur en infektion

  uppstår. Om detta har hänt din vän, tycker jag att hon ska stämma sjukhuset o den

  läkaren, för då har den verkligen gjort ett misslyckat jobb, Det är klart att man ska

  undvika en abort i den mån det går. Men att det skulle påverka din chanser att bli gravid

  längre fram , gör det inte. Jag har själv suttit med på information som anhörig o hört

  både läkare och barnmorskor uttrycka sig att det inte påverkar dina chanser att bli gravid senare i livet. så jo jag kan uttala mig i saken.

 • 13

  katarina80

  4 katarina80

  det hör till ovnligheterna ska det vara. Det hör till ovanligheterna att det bli kompilikationer efter en abort.

 • 14

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jag fick ingen infektion och blev gravid direkt! Sen så finns det många anledningar till abort. Jag tror att många gör abort pga fel på foster, det var min anledning. Har alltid varit emot abort men när man får domen att båda barnen inte är friska då valde jag abort, och det var mycket för deras skull också. Men frågan var ändå om man har svårare att bli gravid och det har jag både läst och hört från läkare att NEJ det ska inte ta längre tid bara för du gjort en abort
 • http://www.familjeliv.se/Forum-4-49/m34713617.html

 • http://www.babyhjalp.se/abort

 • Lite konstigt att du säger att det är iprincip omöjligt att det blir komplikationer eftersom det är ett ingrepp på ett väldigt känsligt ställe som dessutom är inuti kroppen där det lättare kan bli infektion. Det finns en risk med alla ingrepp och särskilt med aborter eftersom man avbryter en graviditet vilket inte är normalt enligt kroppen.

 • Om någon frågar är det ju klart att man berättar riskerna istället för att säga att alla aborter går utmärkt, för då ljuger man ju om man vet att det inte är så. Så dina påhopp om att jag anklagade någon eller kom med felande fakta känns som ganska meningslösa kommentarer eftersom det finns risker.

 • 19

  katarina80

  4 katarina80

  ja ja bruden du har rätt o jag inklusive de läkare o barnmorskor jag träffat o pratat med har fel. så slut tjatat orka liksom
 • 20

  jvsm

  5 jvsm

  Ja och nej. Har en bekant som efter medicinsk abort bara fått missfall eller missfall. Men - det har också visat sig att hon utvecklat hormonrubbningar efter det och 15 år senare har hon fått endometrios. Så jag skulle säga nej. Risken att inte kunna bli gravid i framtiden är minimal, och ändras förutsättningarna beror det med största sannolikhet på omständigheter som hade påverkat ändå (hormonförändringar ex) - oavsett om man gjort abort eller inte. 

 • 21

  Tebbo

  7 Tebbo

  Jag fick komplikationer efter min abort (kirurgisk) i form av blod bakom livmoderväggen men blev då gravid fort nu när det var det jag ville och efter att kroppen återhämtat sig efter jag slutat med p-piller. En komplikation behöver alltså ute leda till att det är svårare att bli gravid men kan såklart också göra det.
 • 22

  Teilani

  2 Teilani

  En abort är ett kirurgiskt ingrepp och det finns alltid risk för komplikationer med sådana. Spelar ingen roll om det är ett födelsemärke som skärs bort, eller en hjärttransplantation. Normalfallet är trots risken att allt läker som det ska och då påverkar inte en abort chansen att bli gravid senare. Sen är det ju jobbigt att man inte vet hur lätt/svårt man har att bli gravid oavsett abort eller inte. Jag tror vi är många här som gärna skulle velat veta det innan man började försöka.
 • Jag har gjort en abort tidigare o fick en livmodersinfektion o är rädd att det skulle hända igen :/ var ingen rolig upplevelse.. men ändå om jag är gravid igen så vill jag nog göra abort har jag kommit fram till, tills nu när man läser att man kan förlora en äggstock, då skaffar jag hellere barn nu än aldrig :(

 • Hur länge sen var det du hade oskyddat? Finns ju dagen-efter-piller och preventivmedel som skyddar mot graviditet :)

 • 25

  Bananapa

  5 Bananapa

  Men du har nog missuppfattat frågan, hon undrar hur lätt/svårt man blir gravid efter en abort. Tror inte hon ska göra abort pga oönskad graviditet, då skulle hon väl inte fråga hur snabbt hon blir gravid igen.
 • Men om du vill göra en abort igen om du skulle bli gravid så är det bästa att skydda sig så slipper man smärta, ångest och ev komplikationer!

 • Oftast är det inte svårare att bli gravid efter en abort. För de flesta människor funkar det jätte bra. Men sen finns de dom som fått komplikationer efter en abort och kan ha svårt eller ingen möjlighet alls till att bli gravida igen.
 • 28

  8feb2012

  2 8feb2012

  Hej jag har gått genom en abort ofrivilligt och ångrar det eftersom det tog 6 månader innan jag blev gravid och om man inte ska ha barn då är det viktigt att skydda sig och att ta ansvar.. Jag har lärt mig efter första gången att aldrig göra samma misstag så om jag skulle bli gravid nu om och när det blir så skulle jag behålla bebisen för det är värt att kämpa för sin bebis!!!!!!!!! Tänk igenom noga innan du gör något du kanske kommer ångra!!! Att bli gravid efter abort man ska hinna läka innan och man ska låta kroppen vila med sen om det efter man har läkt osv och försöker igen ganska tidigt så kan de gå fort men alla är vi olika och beror på hur mottaglig man är och att man är lugn och mår bra under tiden!!!!!
 • Jag har gjort en abort och när vi väl ville skaffa barn efter ja slutat med allt tog de 3 månader, så de är ingen fara med den saken skulle jag tro;)
 • 30

  Bananapa

  5 Bananapa

  Nu är det ju så att hon vill inte ha råd om att göra abort eller inte, utan frågan är om hur svårt de är att bli gravid efter. Jag vet själv hur svårt de var att ta beslutet abort, har alltid varit emot detta men är det något fel på fostret så är var beslutet rätt.Men använda de som preventivmedel är helt sjukt.
 • Nej, men om du läser längre ner så skriver TS att hon vill göra en abort om hon skulle bli gravid igen. Och då kan man ju tänka att det är en ganska konstig grej eftersom man till största del kan kontrollera själv om man vill bli gravid eller inte med diverse preventivmedel. Abort är som sagt inget preventivmedel och ävem om det är ovanligt kan det bli stora komplikationer som kan försvåra, rent av förhindra nya önskade graviditer. Och jag tror ALLA iallafall vill ha möjligheten att kunna skaffa barn så att inte skydda sig och se abort som ett preventivmedel är absolut inget jag skulle rekomendera öht när det finns så otroligt många preventivmedel!

 • 32

  Myronicolo

  0 Myronicolo (gäst)

  dating online [url="http://datingfreetns.com/?"]local single [/url]
 • 33

  JavierNow

  0 JavierNow (gäst)

  tinder dating app , tindr [url="http://tinderentrar.com/?"]how to use tinder [/url]