angel93

5 angel93

1194 visningar

styrketräning under graviditet?! vecka 17

Jag är gravid i v.16+5(v.17) för tillfället innan vi får veta säkert genom rul.

Det är såhär att jag var in för kraftfulla prestationer och bodybuildning och fitness träning, samt kondition förbättring. 

Tränade upp min kropp tills den var stabil. Han inte nå mitt mål med musklerna helt men jag fick vad jag ville nå fram till, den där drömkroppen. Gymmet var inte enbart för träning. Utan även ett sätt för mig att komma på andra tankar, må bättre i mig själv och prestera såpass hårt att det givit resultat snabbt. Har aldrig vikit för en träning, rättare sagt fått dåligt samvete av att undvikit de. 

Jag vågar inte gå tillbaka till gymmet.. nu när jag är gravid. Men jag saknar träningarna så pass mycket att jag blir ledsen. Min kropp har försvunnit. Min kondition är fruktansvärt dålig och min rygg och höfter rasar sönder när som hälst. Är helt slut i kropp och själ efter två trappsteg upp och jag märker själv att jag måste göra något åt saken ganska så snart. Min kropp väger mer än vad jag normalt har gjort. Är lättviktare på 52.5kg, nu väger jag nästan 59kg. och min kropp säger ifrån att den inte klarar av mer snart.. Jag gråter när jag inte klarar av att knappt lyfta mig upp ur sängen och för tillfället är jag sjukskriven sen en månad tillbaka. Men jag vill ORKA med vardagen och inte bara sitta hemma.. röra på mig några meter och sen sova.. nej jag vill inte leva så under min graviditet! Jag vill må bra!

Jag känner mig oattraherande, ful,tjock,otillräcklig och allmänt äcklig.. Men min pojkvän säger att jag är precis lika fin. Ingen skillnad på mig så sätt. Men jag ser stor skillnad,

Min fråga är.. är de farligt att gå till gymmet. komma i form? simma och träna? prestera och allt de där? Eller bör jag undvika? och träna efter graviditet? Rädd för att få MF pga för hård prestationer. 

Hjälp tack! :/

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Hannis

  5 Hannis

  Hej.

  Jag tycker du ska prata med din BM, är inte farligt att träna men du kanske inte kan ta i på samma sätt som förut. Din kropp är ju dock van vid hård träning vilket gör att du ändå klarar mer än vad jag t ex kulle klara av. Du kan absolut simma, men du kanske inte ska ha som mål att gå ner i vikt utan att hålla dig i form för att må bra & klara av en förlossning.

  Kramar

 • 2

  Mujjan

  5 Mujjan

  Det är ju bra att gå mycket, men du ska ju absolut inte träna eller så för att gå ner i vikt! Men du kan simma och du kan vara ute och promenera. Vet precis hur du menar med att bli andfådd! Det är himla irriterande. Men prata med din bm och hör vad hon rekommenderar. :)

 • 3

  merle

  3 merle

  Hej , det är absolut inte farligt att träna när man är gravid. Jag tränade när jag var gravid . Gymmet där jag brukade gå till hade personliga tränare som anpassade träningsprogrammet individuellt till mig . Har du en sådan möjlighet så får du ju prova . Det kommer ju absolut inte bli lika hård träning som innan och man får inte träna magmusklerna men annat brukar ju gå bra . Lycka till
 • 4

  jvsm

  5 jvsm

  Så länge kroppen mår bra är det bara att fortsätta träna, speciellt kondition (ex cykla) men ju längre graviditeten fortskrider ju mindre bör du skumpa runt och ha lättare belastning eftersom du bör mest fokusera på att stabilisera höft och rygg i slutet, men träna ska du absolut inte sluta med om inte läkare ordinerat det! :-) (Jag blev ex beodrad sängläge osv pga hotande missfall)

 • 5

  angel93

  5 angel93

  hej !

  Jag pratade med min barnmorska idag.

  Jag får abslut inte göra några som hälst ansträngningar och absolut inte gymma.. trapporna för mig är på tok redan för riskabelt.. min rygg och mina höfter är såpass svaga att jag ska ta det väldigt lugnt. gör mer skada än nytta om jag gör någon påfrestning. Tråkigt att höra! Men jag fick tid hos sjukgymnast och tid för läkarbesök.

  Lyssnar nog på min barnmorska. Är ju även sjukskriven sen 1 månad tbx.