SandM

2 SandM

1599 visningar

Stoor bebis vecka 33

hej!

min bm säger att min bebis kommer att bli stor. genom att känna på magen säger hon att han är strax under 4kg.. och om magen växer mer till nästa besök skulle jag till ultraljud nr2 och kolla vikten exakt. Jag har sammanlagt gått upp 10kg och min barnmorska har sagt till mig att börja banta.. inte ett dugg sugen på att banta med en bebis i magen. Familj och vänner säger att det ser ut som jag blir smalare i ansikte och så. tycker inte att jag äter mycket mer än jag gjorde innan graviditeten. Att min bebis är stor tyder väll på att han har det himla bra kan jag tycka? eller ska jag banta?

14 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jenta

  5 jenta

  har du gått upp totalt 10kg under hela graviditeten? jag gick upp 26kg o fick aldrig besked om att banta något, 4veckor efter førlossningen va dom 26kg borta.

 • Banta under graviditeten?! Det har jag aldrig hört.. 10 kg är ju inte mycket att gå upp.. Låter konstigt tycker jag!?

 • 3

  SandM

  2 SandM

  mm 10kg hade en kompis som gick upp 30kg. Jag vet inte har inte ifrågasatt barnmorskan om det bara sagt mm.. antar att hon vill jag ska banta för att bebis inte ska bli för stor, vet faktiskt inte. tycker inte heller 10kg är jätte mycket om bebis väger 4 och allt som hör till med vatten och moderkaka och allt. Jag äter ganska mycket kosttillskott som järn och omega3 och folsyra nån vitamin tablett.. lite olika. kanske han får för mycket näring? men han tar väll bara det han behöver. äter heller inte onyttiga saker och tomma kalorier eller försöker att inte äta halvfabrikat, tycker själv att jag öter ganska nyttigt. i början av graviditeten var jag så sugen på bananer, men fick inte äta det för barnmorskan sa att det var onyttigt, att jag fick äta nyttigare frukter.. Jag har storgravid mage nu det har jag. och benen är något uppsvullna, men jag har strl 40-42 i kläder, tycker min barnmorska behandla mig som  om jag vore nästan dubbelt så stor.

 • 4

  Catta2

  4 Catta2

  JAg gick upp 20 kg med bägge sönerna. Det var stora barn också . Men allting gick bra ändå. Den första vägde 4090 g den andra 4425 g. Dom mådde jätte bra och det var inte jobbigare att få ut dom heller. Förlossningen gick jätte bra med bägge. Min BM som jag hade till bägge sa aldrig något om att jag behövde banta, inte heller om att jag skulle passa mig för att gå upp för mycket i vikt. Den första gick jag 5 dagar över tiden den andra kom dagen innan. Lycka till med den lille bebisen!!

 • Du ska absolut INTE banta!! Vad är det för barnmorska som säger det??!! När man bantar när man är gravid så utsöndrar man nått jag inte minns namnet på, som är farligt för barnet! Herregud, jag skulle blivit fly förbannad om nån sa jag skulle banta under graviditeten. Jag är överviktig och gick upp 17 kg med min dotter o barnmorskan sa ingenting om det. Vad du än gör så ska du inte banta! Att ett barn väger mycket är mycket vanligt nu för tiden! Tycker inte du ska oroa dig
 • 6

  Miranda90

  5 Miranda90

  Alltså... Ursäkta mig men: 
  Vad fan är det för jävla inkompetent idiot till BM du råkat ut för?? 

  Även om du skulle vara ordentligt överviktig sedan tidigare ska du inte banta när du är gravid. Däremot se över ditt intag, vilket du uppenbarligen gjort. 
  Bara det att hon säger att bananer är onyttigt gör mig förbannad! 
  Bananer innehåller mycket bra kolhydrater (=bra energi), fibrer och mineraler och vitaminer. Det enda som kan vara "onyttigt" med bananer är om du trycker i dig typ 10 st stora riktigt övermogna, bruna, bananer. Det höjer insulinet mycket, precis som läsk och godis. Något vi andra trycker i oss dag ut och dag in. 

  Nej, urs! 
  Lyssna inte på henne. Att barnet är stort är för att den får ordentligt med mat och genetiskt är lite större. Det betyder inte att knodden kommer bli groteskt överviktig som vuxen, det enda som kan oroa är om den blir "för stor" för att födas vaginalt. 

 • 7

  JeeA87

  4 JeeA87

  Ursäkta? Banta när man är gravid.. Det var det dummaste jag någonsin hört! Du är gravid, bebisen verkar enligt mig må väldigt bra :-) Så jag tycker absolut inte att du ska banta.. Det är något du kan göra efter bebis kommer!!

 • Onyttigt med bananer????! Värsta jag hört! Jag har levt på bananer till mellanmål. så enkelt att ta med, kladdar inte å är gott å man håller sig "mätt" en stund. Å banta ska man inte när man är gravid! Man ska tänka på vad man äter kanske som alltid egentligen men man ska äta av allt. min bm sa till och med att jag får äta sötsaker å dricka läsk men inga överdrivna mängder så klart. Då är jag (var  jag ;P) normalviktig men lite på gränsen till övervikt. Har nu gått upp 8kg å är bara i v 26 så mer lär det bli. Byt BM! Hon verkar ju knäpp!

 • 9

  Rebeckaan

  4 Rebeckaan

  BANTA?? är hon inte klok?? Din bebis kommer ju inte gå ner i vikt av att du bantar, både du och bebisen behöver ju näringen nu, det var detvärsta jag har hört, jag hade gått upp 7 kg i vecka 25 vilket var tre veckor sen, och det sa min barnmorska inte ett ljud om.. 
  Ät som du känner i lagom mängd så kommer det nog bli bra, huvudsaken är att både du och din bebis mår bra! :)

 • Blir som de andra förbannad och vill bara tillägga att man inte kan avgöra hur stort barnet är genom att känna på magen. Jag gick från 58 till 82 kg, lillen vägde 3680 och jag gick över två veckor. Min svägerska gick inte upp många kilon, och i hennes lilla mage låg en bebis på 4100, hon födde i v 39. Inte ens på tillväxtultraljud kan de avgöra vikten, det är så många gånger de haft fel. Skriv ut din fråga med alla svaren och stämpla fast det i pannan på henne... Ät och var glad!
 • 11

  Missydi

  4 Missydi

  BANTA? Det är det dummaste jag har hört! Jag har gått upp 30kg under graviditeten (vad dock något underviktig när jag blev gravid) men min barnmorska har aldrig någonsin ens antytt att jag ska börja tänka på vad jag äter! 

  Att du ska banta för att du gått upp 10kg låter som du har drabbats av en riktigt elak och dålig barnmorska! Herregud! Det är ju helt normalt att man går upp mellan 10-15kg under en grav!

  Tänk inte på vad hon sagt utan se till att du mår bra istället!

 • 12

  Daiinty

  4 Daiinty

  Det var det sjukaste jag har hört!
  Fast å andra sidan sa min BM ngt liknande till mig... jag var överviktig innan min graviditet och jag gick inte upp ngt alls i början, gick bara ner lite grann men sen sista 2-3 månaderna gick jag upp närmare 15 kg!
  min BM sa bara att jag inte nödvändigtvis behöver gå upp ngt i vikt, att jag inte skulle oroa mig för att inte gå upp ngt eftersom att kroppen hade så mkt att ta av...
  Sen när jag gick upp 15 kg så sa BM INGENTING.

  Nä, byt BM!

 • barnmorkan  har aldrig rätt till att säga att en gravid kvinna ska banta e hon sjuk på nåt sätt , det klart du inte ska banta du behöver  mkt vitami det där i kroppen eftersom plytte tar åt sig allt. Ta hand om dig :D

 • 14

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Frukt i sig är inte särskillt nyttigt utöver vitaminerna, men det är mycket socker i. Isf är det bättre att äta bär eller grönsaker för vitaminkällan, typ hallon innehåller inte så mkt kh.
  Men man ska absolut inte banta när man är gravid!
  Byt barnmorska bums!