Tove81

5 Tove81

859 visningar

Sova hela natten eller inte?

Har en snart 6 månaders bebis, världens finaste kille... Han sover i eget rum då vi annars väcker varandra. Han vaknar en gång /natt och vill äta. Min Bvc säger att han behöver absolut inte äta på natten.Hur gör man för att få lillplutten att inte äta på natten?
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  testa att ge lite vatten ist eller bara försök få honom att somna om, efter några nätter lär de sig. Och stoppa i lite mer mat dagtid :)

 • 2

  Maria90

  5 Maria90

  Min dotter är snart 16 månader och äter på natten/tidig morgon. Att bara ge vatten funkar inte utan hon vill ha sin välling men sen somnar hon om:)
 • Det där med att behöva äta på natten eller inte är väldigt individuellt och det är fel av bvc att anta att alla bebisar har samma behov vid samma ålder... Visst, rent näringsmässigt kanske de klarat sig utan, men det finns många andra skäl till att vilja äta på natten. Sen kan det bara vara en vana också, självklart, men ni behöver ju inte sluta bara för att bvc har en åsikt. Mina barn slutade självmant äta på natten. Den ena vid 13 månader och den andra vid 5 månader. Gör vad som funkar för er, men VILL ni sluta så är det egentligen bara att sluta. Efter ett par nätters uppvaknande där han inte får mat kommer han sluta vakna (om det inte är så att han är hungrig). Ge lite extra på kvällen bara :)
 • 4

  Tove81

  5 Tove81


  Vi har testat med vatten, men det gick inte..hjan är inte direkt hungrig när han äter heller utan jag tror att det är en ren vana.. han är inte direkt undernärd så mat är inget han måste ha mittinatten..jag ammar itne utan ger ersättning. Han äter gröt vid 19 tiden sen ersättning på det..