catja

5 catja

4587 visningar

Söker kvinnor som upplevt en jobbig förlossning.

Hej. Jag var med om en stor skada i år 21 mars o har setts i media lite här o var sen dess. Nu tänkte jag starta en blogg. Den ska ej handla om mig. Utan er förlossningsberättelse. Så ni kan få berätta er historia. Vi kvinnor måste nå ut så att politiker m.m ser oss så att förlossningsvården kan tas på allvar i framtiden! De e redan på gång men vi behöver va fler. På denna bloggen kan den som vill gå in o läsa just in historia då. Vill man vara anonym så e detta okej, berättelsen når ut ändå o kanske just din berättelse gör att en annan kvinna vågar berätta sin :) Intresserad? Maila mig på [email protected] märk ditt mail med "förlossningsberättelse" så kommer du inom sin tid få ett mail tillbaka med punkter du ska följa för att få hjälp med hur du ska skriva. Om vi blir tillräckligt många så aktiveras bloggen o resan börjar :)
508 Svar (äldsta svaret först)
  • Intressant idé! Men borde inte kvinnor med en positiv upplevelse också välkommas att dela med sig? Jag tänker att det för gravida kvinnor kan öka på oron att bara läsa om svåra förlossningar, och kanske ge en skev bild, då de flesta förlossningar faktiskt går väldigt bra? Jag har en svår förlossning (kejsarsnitt visserligen) och två bra t.ex. Bara en tanke :)
  • 2

    catja

    5 catja

    Denna blogg ska ej skrämma någon då de handlar om att många skadade kvinnor fått leva i tabu. De behöver ej en kvinna som haft en bra förlossning. Berättelserna ska framhäva de som händer i förlossningsvården idag som mörkläggs. På så sätt måste vården agera till sist. Alla kvinnor har rätt till en bra förlossning!
  • Jag menar mer att gravida kommer läsa bloggen och bli skrämda. Jag jobbar själv som barnmorska och vet att gravida läser allt och oroar sig över sånt de har läst. Ingen ska behöva känna att de lever i tabu såklart, och jag tycker det är viktigt att alla får rätt info vad gäller allt :)