tove88

5 tove88

1305 visningar

Snälla hjälp mig! :(

Vår lilla flicka har varit hyfsat lätt att lägga och vi har inte haft några problem. Men nu i drygt en vecka tar det minst 2-3 timmar att lägga henne, vid varje vila! Ser inga tänder på gång. Jag vet ind vad det kan vara. Skriker så mycket att hon nu knappt får fram ett ljud, tappat rösten. Hjälper inte med någonting, går inte att trösta. Varken med rutten eller något annat. Och mellan vilorna är hon supertrött som om vi inte låter henne sova. Någon som känner igen detta? Vad är det?? :(
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jenta

  5 jenta

  Har haft lika med sonen. Det går över med tiden.
 • 2

  tove88

  5 tove88

  Hur länge höll det i sig jenta? Jag står snart inte ut mer!
 • 3

  PaulineK

  5 PaulineK

  Hur gammal är hon? Vår dotter var också så en period, tyvärr varade det ganska länge för hennes del. Det började när hon var ungefär 1,5 - 2 månader och höll i sig mer eller mindre tills hon var 5 mån, däremot minskade den där hysterin på kvällarna då vi införde tydliga kvällsrutiner samt att jag åt en komjölksfri kost då hon är "misstänkt mjölkallergiker". Men som föregående säger så går det över. Nu är hon strax över året och är ledsen oerhört sällan! Håller tummarna för att det går över fort för er lilla!

 • 4

  jessica03

  5 jessica03

  Jag känner också igen det där! Vi har haft brottningsmatch i stort sett vid varje vilostund en längre tid (kanske typ 6 mån). Nu när grabben närmade sig 1 år går det oftast väldigt lätt och han tycker det är skönt att vila. Som dom andra säger så kommer det gå över men jag vet hur påfrestande det är när det håller på :( Bara att fortsätta truga för sova måste dom! :)
 • Hur gammal är hon?
 • 6

  tove88

  5 tove88

  Hon är fem månader. Jag vill verkligen inte att det ska hålla i sig i flera månader. Usch! Hade ni något tips som underlättar ni som varit med om samma sak?
 • 7

  jessica03

  5 jessica03

  Vi brukade ligga med honom bredvid eller på bröstet och liksom hålla i honom, för så länge han flängde runt, ställde sig upp, satte sig upp och grejade runt så kom han aldrig till ro men om vi låg och höll (givetvis inte hålla jättehårt) i honom så kunde han inte greja runt och gå upp i varv ännu mer. Sen var det så att i perioder var det bara mamma som dög vid nattningen för att sedan byta efter ett tag och bara nöja sig med pappa :) Kan det kanske vara tänder som är på gång också? Har ni testat att de lite Alvedon alt. smörja tandköttet lite innan läggning? Jag vet att du inte vill höra det här men det kommer bli bättre! För oss gick det i perioder. En vecka med helvetesnattningar i timmar och sedan fick vi några lite lugnare kvällar för att sedan börja om igen. När man fått en lugn kväll med en relativt lätt nattning lever man länge på den :)
 • 8

  PaulineK

  5 PaulineK

  En period fick vi sitta med henne i famnen i en stol och gunga. Och på kvällarna hjälpte det som sagt att inför rutiner. Annars fick jag henne att sova i bärsjal/bärsele varj gång hon skulle sova i ett halvår ungefär... Hon vägrade somna på nåt annat sätt tyvärr. När den perioden gick över så somnade hon bara i vagnen och då vi bor 4 trappor upp utan hiss var det bara till att knalla runt ute 2-3 ggr varje dag i ytterligare 3 månader. Sen har det bara blivit bättre. Nu somnar hon oftast i famnen med flaskan i munnen och så kan vi lägga ner henne i sin säng. Det bästa är nog att hitta ett sätt som passar er, men vet verkligen hur påfrestande det kan vara! Lycka till nu och hoppas som sagt det går över fortare för er tös! :)