Smurfan90

5 Smurfan90

1088 visningar

Sluta amma?

Jag ammar ju min ena dotter Fanny fram till 6 mån var det helamning. ( plus pumpning till tindra) nu är hon( dom) 9 mån o fanny äter ju vanlig mat nu. Och gröt o välling. Plus att hon ammar. Några gånger om dagen . Men jag funderar på att trappa ner o nästan sluta med amningen ( ja hon får väl amma nån gång typ natten om hon blir hungrig men det räcker väl?) när slutade ni amma? Hur gör jag för o trappa ner med amningen? Är det jag eller hon som bestämmer takten? :)
5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Maria90

  5 Maria90

  Min dotter är 6 och en halv månad nu. Hon äter också riktig mat. Jag märkte att på dagarna så är hon inte så intresserad av bröstet förutom eftermiddagen. Så här hemma var det hon själv som trappa ner. Ammar nu på nätterna och någon gång på dagen. Men testa att ge henne riktig mat när du egentligen brukar amma.:-)
 • 2

  jessica03

  5 jessica03

  Jag slutade när sonen var åtta månader. Det var likadant här att han själv trappade ner. All "riktig" mat var mycket bättre tyckte han och hade inte tid att amma :) Annat var det ju på natten dock, då var han ju absolut tvungen att amma både en och två gånger ofta. Men en dag bestämde jag mig för att nu slutar vi (mest för okynnes ammandet på natten) och så blev det :) Efter det började han äntligen kunna sova hela nätter!!!
 • Jag började trappa ner när min son var sju månader, bytte ut ett mål i taget och lät det gå nån vecka så mjölken hann sina innan jag tog bort nästa mål. Till slut ammade jag bara på natten, sen bara slutade han vakna för att äta. Men tog lång tid innan mjölken försvann helt.
 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Jag trappade ner från fri ammning till 2 ggr om dan, morgon och kväll vid 9 månader och fortsatte så tills han var 12 månader, då han inte ville äta lunch på dagis tänkte jag att han kanske inte var tillräckligt hungrig som både ammats och fått frukost så tog bort morgonamningen vilket resulterade i att det inte blev så mkt mjölk endast på kvällen, eftersom det inte kom så mycket så började han tappa intresset, låg och snuttade, släppte taget och var allmänt okoncentrerad så vid 13 månader slutade vi för att det kändes bra för båda.
  Visst kändes det konstigt att inte fortsätta för egen del, men sen var det rätt skönt att få ha sina tuttar ifred :P
  Så istället för amning på kvällen får han en flaska ljummen gammeldagsmjölk med sina d-droppar i. Det älskar han :)

 • 5

  heleena84

  3 heleena84

  Från det att min dotter var 8-9 månader nattammade jag bara. Vid 10,5 månader började hon sova bättre om natten, vilket gjorde att min mjölk började ta slut. Då fall det sig naturligt att sluta amma för oss båda! :-)