När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 300 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
790 visningar
vecka 5

Slinga håret

Hej. Har en tid 7/5 hos frissan för att slinga håret/ljusa slingor. Kommer gå in i 10 veckan när jag ska dit. Är det riskfritt att slinga/färga håret under graviditeten? Blev lite osäker om jag ska slinga håret nu. Mvh/Maria

4 månader Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

4 Svar

Nä men gör man det hemma o du ska färga det permanent så är det oftast amoniak i färgen men det finns toningar som innehåller olja ist för ammoniak o det är skillnaden på snällare hårfärger men gör du det hos frisör är det ju oftast bra luft o så.. inte alls lika farligt.

Jag har avstått från att färga håret under graviditet pga färgen innehåller starka ämnen som tas upp i huden och som man andas in. För mig är det precis som att avstå från andra saker som kan vara farliga, men var och en gör ju som de vill. Det finns färger som är ''snällare'', men alla innehåller väl ändå något som inte är bra så vet inte riktigt vad som är skillnaden mellan vanliga och ''snällare''. Som många andra saker under graviditet så är det inte säkert att något händer, men det avgörandet får man göra själv. Det är inte lätt alltid :)

Hej, vi har tidigare skrivit om detta, se här.

Läs även om andras erfarenheter här.

Lycka till!

Ja det är ofarligt! Jag har både blekt o färgat det under denna graviditeten. Det är inte idag som det va för 20 år sedan:) så gå du till frissan o unna dej inte säkert det blir så mycket sådant sen när bebis väl är här:)

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.