sarapedersen

3 sarapedersen

4824 visningar

skengravid eller gravid?

Hej allihopa!

Jag undrar över en sak. Jag är på BIM+5 imorgon (den 25) och ingen mens i sikte. FIck min son i november förra året så han är 8 månader nu. Jag ammar inte. Min mens har ALLTID kommit vid beräknat datum både före och efter förlossningen. Har alltid kunnat lita på ägglossningskalendern. Jag vet att jag hade min ägglossning vid beräknat datum för jag får alltid slemmiga flytningar då.
Min mens är inte i sikte. Jag har vattniga genomskinliga flytningar, lite vitaktiga ibland. Ibland känns det som det rinner så jag springer på toa och är säker på att det är mensen men nej, ingenting. Jag har lite halsbränna och illamående ibland så det känns som jag ska spy. (nytillkommet) tröttare på kvällarna och humöret ska vi inte prata om!
Kissnödig är jag med. Molvärk som kommer och går. Gasig och bubblig mage. Nu värker det i ljumskarna och bak i ryggen. Mina bröstvårtor har blivit lite mörkare och brösten är bara lite ömma.
Jag har gjort två graviditetstest, ett igår och ett idag. Men båda visade negativt. Använde inte clearblue utan de man beställer från billigatest.se .

Jag blir lite orolig då min mens alltid kommer vid beräknat datum, och min ägglossning vet jag att jag har haft. Finns det chans att jag ändå kan vara gravid?
Min förra graviditet märkte jag inte att jag vart gravid förrens jag började märka en bula långt ner i ungefär 12 veckan. Tog graviditetstest och det visade såklart positivt.

Tacksam för svar! :)

33 Svar (äldsta svaret först)
 • Ingen? :/

 • 2

  angel93

  5 angel93

  hej! 

  Om du alltid haft pricksäker mens cykel så tycker jag inte du ska lita på grav test ännu.. det kan mäjligen vara för tidigt. Jag hade precis som du.. men jag viste om att jag var gravid redan när jag fick ont vid sex. Samt rygg värk och höft ont samt ländrygg.. även brösten läcke råmjölk! Jag tror defentivt inte att du är skengravid. 

  Har du och killen haft oskyddat sex? Det är det ända som krävs. Jag är p-piller gravid med ett frisk barn i magen! Följde kartan till punkt och pricka varje dag vid samma tidpunkt men blev sjuk och hade diare samt mådde väldigt dåligt och verkan har då på något sätt försvunnit helt.. hm.. 

  Det låter verkligen som du är gravid. jag har precis samma som du. och jag är i v. 16 :)

  Jag hade senast "mens" 9 april men för säkerhetens skull, månaden innan de.. så bm tror ja ligger månad framåt i graviditet.. och lita inte på blödningar! 

  Tycker du ska boka in ett VUL hos gyn om 2 veckor :) då skulle dom möjligen kunna se något om de är så att du är gravid :)

   

 • Ja, jag har alltid haft pricksäker cykel!

  Jag sa bara häromkvällen till sambon att jag var alldeles öm och det gjorde bara ont vid sexet. Det var inte alls skönt när det gick för långt in! Jag har också ont i ländrygg och höfter.
  Mitt ena bröst (det högra) har alltid gått att få ur mjölk ur fortfarande, men aldrig det andra (det vänstra), men nu helt plötsligt går det med. Och halsbränna är nytillkommet, just i samband med att mensen inte kommit. Har aldrig haft sådan här halsbränna.

  Ja, vi har haft oskyddat sex, under ägglossningen också. Men jag hoppas faktiskt på ett plus! Jag tänkte vänta en vecka, har den inte kommit så tar jag ett test till och om det visar negativt då så bokar jag ett VUL! :)

  Jasså? Vad härligt, då kanske du är i vecka 20 egentligen?
  Stort grattis! :)