JuliaEvans

0 JuliaEvans

1227 visningar

Ska man eller ska man inte vaccinera sig mot svininfluensan?? vecka 10

Vad tycker ni?

17 Svar (äldsta svaret först)
 • Jaha de kanske det är men har man en kille på 3 hemma å en i magen så kan man väl få undra för lite tips, inte sega kommentarer tack.!

 • 2

  2blir3

  5 2blir3

  Jag ska inte göra det iaf. alla säger olika om det men jag låter bli och gör allt för att inte få svin influensan ist.. man kan nog inte råda dig till något av det. det är å mkt snack om allt och folk kan bara berätta hur dom tänker göra osv..

 • 3

  sofia87

  0 sofia87

  Jag valde att vaccinera mig och känner mig nöjd med mitt beslut.. Lycka till med valet :)

 • 4

  emelina

  5 emelina

  Jag har gjort det och är nöjd med det :)

 • 5

  miqkaela

  0 miqkaela

  Jag gjorde det och jag ångrar mig inte :)

 • 6

  maadmax

  0 maadmax

   Hej! Är också osäker på hur jag ska göra, men mest inne på att faktiskt göra det just nu. Läste dock igår i en bok att en gravid inte ska vaccinera sig de första fyra månaderna av graviditeten. Men det är ju inget de nämner nu när svininfluensan och det har vaccinet kommit! Tycker jag är lite lustigt.. Men jag har ganska dåligt immunförsvar och blir sjuk ganska ofta, så nu funderar jag som sagt på att ta vaccinet.

  Om du dessutom har en liten son där hemma, är det nog större risk att smittas, då han går på dagis och så kan jag tänka mig!? Så tänk över fördelar/nackdelar och när du gjort det, gör vad ditt hjärta säger dig!

  Lycka till!

 • Jag tänker inte ta det, tycker dom har tagit fram detta vaccin försnabbt och att dom varnar i andra länder att man inte ska ta det när man e gravid. Gör istället så mycket jag kan för att inte bli smittad... vill inte spruta i något i min kropp när jjag inte vet om det händer något mot mitt barn i magen... och senast jag läste var det fler som dött av vaccinet än av influensan...

 • 8

  paula78

  0 paula78

  Tycker att medierna har varit duktiga på att sätta Sverige i skräck inför svininfluensan.
  Det finns jättemycket skräck-propaganda och en hel del säkra källor kring vaccinet. Det är bara att välja vad man vill tro på.
  Jag är i vecka 38 och kan föda vilken dag som helst, jag tänker på min hälsa och lillgossen inne i mig. Det blir ingen vaccin för min del ändå.
  Tyvärr så har jag läst alldeles för mycket av den skräck propagandan och de farliga ämnen i vaccinet. Jag kan inte tänka mig att spruta in dessa giftiga medel i mig. Jag är rädd för biverkningarna, rädd för att sprutan inte är testad och rädd för att bli smittad.
  Jag hoppas att vi inte blir drabbade av denna influensan, jag vill inte att den ska komma till Sverige. Jag vill bara råda er andra att hålla god handhygien!

   

 • 9

  Lizz89

  4 Lizz89

   Jag tog vaccinet igår och är nöjd med det. 

 • 10

  jjessica

  0 jjessica

  Jag är vaccinerad och ångrar mig inte ett dugg. (Är i vecka 34+5). Jag förstår att man blir "rädd" av alla skräck-scenarion man läser i media, men samtidigt så är gravida en riskgrupp. Om jag skulle smittas av svininfluensan så är det ju farligare nu, än om jag skulle smittas när jag inte är gravid. Plus att lillen i magen är delvis skyddad när han kommer ut, och jag tror inte att någon vill ha ett litet spädbarn hemma med influensan...

  Om jag däremot var tidigt i graviditeten (innan barnets hjärna och så är utvecklat) så skulle jag tänka till både två och tre gånger innan jag tog vaccin.

  Jag hoppas och tror inte att sveriges barnmorskor skulle rekommendera vaccinet till gravida ifall det var farligt för oss eller barnen i magen!

  Lycka till med era val!

 • 11

  Lisa1990

  0 Lisa1990

  jag tycker att du ska göra det, man kan faktist få den fast man skydar sig med att tvätta handerna å massa sånt.. vaccinet e säkrare. jag gjorde det men förutom att jag är gravid så har jag två andra riskgruppper..

 • 12

  anirac1

  5 anirac1

  Är helt upp till dej. INGEN kan råda dej till detta beslut. Jag har själv valt att vaccinera mej. Den ENDA biverkning jag fick var ont just där sprutan togs i max 48 tim.

  Lycka till till DITT beslut.

 • 13

  Liza-79

  0 Liza-79

  Jag vaccinerade mig i dag och tycker det är rätt beslut. Frågan är väl om vi litar på vår sjukvård och det gör jag...Varför utsätta sig för 2-3 veckors svår influensa när det mesta pekar på 1-2 dagars hängighet efter sprutan???

   

   

 • 14

  saba

  0 saba

  min barnmorska frågade mig förra vecka om jag ville vaccinera mig men jag tackade nej eftersom jag inte vågade och har läst mycket om personer som har dött efter de tog vaccin så därför blev jag rädd

 • 15

  JuliaEvans

  0 JuliaEvans

  Tack för alla svar.. De är mkt att fundera på.. Men de lutar åt att låta bli, har också läst att vaccin kan va skadligt de fyra första månaderna och alla skräck exempel gör de inte lättare... Funderar dock på att vaccinera grabben å pappa här hemma å bara jag står över för jag är ju mest hemma ändå så de är ju troligt vis någon av dem som skulle smitta mig å den lille i magen i så fall.. Å de vill vi ju ine... =) Men de är bara å forska vidare ett tag till :)

 • 16

  Liza-79

  0 Liza-79

  Det är faktiskt ingen som bevisligen har dött av vaccinet. I genomsnitt dör mellan 200-300 personer per dag i Sverige - det är därför såklart inte omöjligt att några har dött i några dagar efter att ha vaccinerat sig. Kom också ihåg att det är riskgrupper som vaccinerar sig först - dvs hjärt o lungsjuka, små barn och gamla, samt gravida.

  Ni får såklart göra som ni vill - men jag fick bara lite ont i armen. Inget mer...Det är ett influensa vaccin, inte nevrosedyn...Ledsen om jag verkar reagera lite upprört, men anser att det är så mkt som via media blivit helt uppförstorat. Både influensan o vaccinet.

   

 • Jag har vaccinerat mig och är supernöjd med mitt beslut!
  Fick ont i min arm, precis som alla andra jag pratat med!
  Låt ingen annan avgöra hur DU ska göra! Ditt val :)
  Lycka till med vad du än bestämmer dig för!