När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 274 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1241 visningar
vecka 7

Ska jag söka eller inte?

Är nu gravid och mår hyfsat bra men blir ofta illamående och hungrig samt är väldigt trött. Innan jag visste att jag skulle bli gravid hade jag tänkt att jag skulle försöka börja arbeta efter en längre tids sjukskrivning. Arbetet jag funderade på var på ett äldreboende med en del dementa som behöver hjälp med det mesta. Jag blev tillfrågad om jag skulle klara av att t.ex. hjälpa dem vid toalettbesök, blöjbyten etc. och sa att det skulle gå bra. Blev även tillfrågad om jag är tillräckligt stresstålig (vilket jag egentligen aldrig varit).

 

När jag nu tänker på arbetsuppgifterna känner jag mig rädd, både för smittorisker (samt illamåendet) och tung och stressig arbetsbörda. Jag skulle själv kontakta vikariepolen efter den semester jag nyligen haft (då dottern på fem år varit sjuk mestadels och t.o.m. behövt åka på flera läkarbesök så min trötthet beror kanske inte enbart på graviditeten...). Tänker nu också på hur länge man skulle kunna arbeta med ovannämnda arbetsuppgifter när man är gravid samt hur jobbigt och riskabelt det skulle kunna vara både i början och slutet av graviditeten. Vet ej vad jag ska göra. Ska jag vänta och söka igen efter att jag fått mitt barn (om jag nu inte får missfall) eller hur hade ni andra resonerat?

Tacksam för svar.

1 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

2 Svar

Jag har arbetat inom äldreomsorgen i 4.5 år o haft 2 graviditeter under tiden. Jag åkte på en gravdepression ungefär i mitten av senaste grav. Blev sjukskriven 4 veckor. Sen arbetade jag till typ 2 månader innan bf. Det ända du ska vara noga med är inga tynga lyft och undvika om det är nån som har multiresistenta att vara inne hos dom o komma i kontakt med deras kroppsvätskor. Typ kiss saliv etc. Men arbeta inom äldreomsorgen är inga problem. Ta jobbet det ger ju pengar!:)

Jag hade nog väntat till veck 12 iallafal för då lugnar tröttheten ner sig. Illamåendet är ju inget som smittar annars så gå hemma är både dyrt och tråkigt. så vänta av tills det lugnat ner sig lite så skulle jag gjort om jag hade möjlighet. / Lilla Bus

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.