Matilda_W

5 Matilda_W

1080 visningar

sjukt barn!

Natten till lördagen fick Elias (snart 7 mån) hög feber. Han ligger mellan 39,5-39,9 och har gjort sen han fick febern.. Han är väldigt trött och sover mestadels men när han är vaken så är han glad men äter inget. och får jag i honom fruktpuré eller annat så spyr han upp det. Idag har jag lyckats få i honom lite fruktpuré (tar 3 tsk åt taget när han vaknar) då behåller han det. Jag får även i honom vatten och bröstmjölk. Ringde 1177 som kopplade mig till barnakuten, fick en telefontid 11.30 men dom hörde aldrig av sig. Ringde upp dem men hon jag pratade med var superstressad och hade inte tid i fall det inte var akut och det tycker jag inte det är utan vill ju ha tips och råd om vad jag ska göra. Så kände att det inte är lönt och köra 10 mil och klä på gossen och ha honom i en bil när dom ändå inte har tid med oss. Har inte gett han någon alvedon sen 3 i natt då dom tidigare sagt att barnen ska få ner febern själva så kroppen lär sig och inte med hjälp av läkemedel. Känner mig otroligt hjälplös och vet inte vad jag ska göra! Vi har akutmottagning i stan där jag bor men där har dom inga barnläkare och vet inte vad dom skulle göra annorlunda för att hjälpa honom.. Känns som om det inte finns något att göra?! 

3 Svar (äldsta svaret först)
 • Ibland är man helt enkelt bara maktlös :( Men alla barn bli sjuka och det går över. Så länge han får i sig vätska så är det ingen fara. Ge honom bara sånt han tycker om, och gärna sött om det är svårt att få i honom. Ge honom hellre bröstmjölk än vatten och låt det vara fri tillgång. Får han inte i sig bra med vätska kan du köpa vätskeersättning för att inte rubba elektrokytbalansen. Feber är bra att ha då det är kroppens sätt att bekämpa sjukdomen genom att skapa ett klimat bakterierna eller virusarna inte trivs eller förökar sig i. Så länge han inte verkar må direkt dåligt av febern eller tidigare har fått feberkramper (feberkramper är inte så vanligt) så är det ok och bara att vänta ut. Barn klarar rätt höga temperaturer, till skillnad från oss vuxna. Om han har svårt att sova pga febern så kan du ge lite Alvedon eller Ipren då. Hoppas han blir bättre snart!
 • 2

  jenta

  5 jenta

  Har en son med 42 i feber o det er ett virus som går o håller i sig en vecka ungefär. Bara barnet får i sig vätska o har minst en kiss blöja i dagen så er det ingen fara. Vi va inlagd i natt då sonen inte får i sig vätska.
 • 3

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  LindaMaria, jag hoppades på att du skulle vara en av kommentarerna. Haha du är ju så duktig, kan så mycket! Och jenta, tack så mycket för ditt svar. Skönt att veta att det inte är så farligt. Och hoppas din son kryar på sig nu!!