Pumba2012

5 Pumba2012

1674 visningar

Sex efter förlossningen?

Nu är lille tjejen lite mer än en måndad, allt känns bra där nere. Är det normalt att va lite rädd för att ha sex efter förlossninge? Man är ju sugen, men vågar inte riktigt, ska man vänta tills efter efterkontrollen så allt ha läkt bra och så?

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag väntade tills jag slutade blöda och stygnen var borta. Ca 2-3 veckor efter förlossningen:-) men jag tyckte man kändes väldigt stor där nere. Men efter ca 3 månader var man mer normal där nere och lite skönare att ha sex hehe:-) men gör det om det känns okej där nere och så eller vänta tills efterkollen. Glöm inte knipövningarna dem gör mycket nytta:-P inte bara att man inte blir slapp,man läker fortare också:-) men det vet du säkert redan
 • Jag väntade ca 6 veckor i alla fall med alla barnen. Känns som att man är hyfsat läkt å kuttiluttan ;) har blivit lite mer normal i storlek. Ha ha. Så illa det lät. Jag har varit jätte nervös med alla 4 barnen efteråt men bara man tar det lugnt så går det ju bra. Man kan ju faktiskt avbryta om det skulle göra ont el att det känns obehagligt på något vis. Lycka till. Hoppas att även jag hittar mitt sug igen snart. Ha ha. Stackars min gubbe ;)
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  vi började igen efter fyra veckor, å ja, jag tror att det är jättevanligt att vara nervös, även fast jag blev snittad så kändes det läskigt, + att man inte kände sig som världens snyggaste med degmage + 15 kg extra och ett ärr på allt det där. Haha.
  Men det gick ju bra ändå =)

 • 4

  JeeA87

  4 JeeA87

  Jag är oxå nervös för att ha sex, och min son är 2 månader idag. Och har fortfarande inte haft sex, då jag blev tillsagt på skarpen att inte ha sex förrän 8-10 veckor gått, kanske är därför jag är som jag är. Så jag ska vänta nu tills jag vart på efterkontroll nu den 20e o ser allt bra ut då, så kör ja på igen :) Hoppas din nervositet släpper snart, så du får njuta :)

 • Känner du dig sugen o samtidigt hel där nere så kör på! :) bara att ta de lugnt i din takt o inte glömma gummit för infektionsriskens skull! :)

 • 6

  catja

  5 catja

  Ja för fan kör på, men minsta lilla obehag så sluta direkt så du ej får sex till en dålig känsla, man kan ha sex på annat rätt :) bara till att göra så att grabben din njuter o du njuter så som du känner de e okej på :):) annars vänta, tiden går fort :) jag väntade skäl. En vecka efter blödningarna slutat för att vara helt säker på att de ej kom mer blod, o de gick så bra så, förlåt språket nu men han fick ej komma i mig för än nu 3månader efter, har p-piller oxå ska ja påpeka då Ja ej ammar men ja annars kondom :)