skrutteeen

5 skrutteeen

2144 visningar

sammandragningar? vecka 25

Hej! undrar en sak. När jag är ute o går (endast då) kan jag vid vissa tillfällen få en smärta precis längst ner i magen, går som en linje där. Jag trodde de va foglossning för de kan plötsligt bara sluta under promenaden och när ja vilar mig slutar de oxå. Men bm sa till mig igår att de kan vara sammandragningar. Säger som min sambo, redan?? Ha ni upplevt de så oxå? O varför kommer de bara när jag är ute o går?

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 4

  stinaa

  2 stinaa

  ja strax ovanför blygbenet börjar det på mig så drar liksom hela magen ihop sig och det spänner och drar.. Framfrallt vid ansträngning även om det inte är någon större ansträngning..

 • 5

  olivian

  3 olivian

  Låter precis som sammandragningar :) ingen fara!
 • 6

  EvNi

  5 EvNi

  Sammandragningar definitivt, kommer när jag är aktiv, tränar eller går promenader eller cyklar. Började första gången runt v.26 tror jag men inte varje dag då jag rörde på mig. Numer i v.28 kan de komma varje gång jag promenerar eller cyklar. De är envisare under cykelturerna, men bara vila så går de över. Livmodern vill ju träna den också inför kommande förlossning! Tänk på att du ska inte ha ont av sammandragningarna, det är förvärkar och värkar som gör ont. Sammandragningarna är livmoderns träning innan och kan kännas obehagliga då magen hårdnar och sedan mjuknar igen. Ingen fara men ta det lugnare så går de över. Grattis till graviditeten och lycka till!

 • 7

  elin090

  2 elin090

  Har oxå fått så, fick så i vecka 22. räcker att jag bara är ute o går i 10 min sen gör det ont men går över så fort jag stannar i princip. O min bm sa att det är massa fogar o bäcken som luckras upp och att när man går så gungar ju allt, då blir det tyngre allt trcker ju på neråt. Så ingen fara!

 • Jag började få redan v.13 så nog är det mycket möjligt att du har sammandragningar. Är ju bara livmodern som tränar sig, vissa känner av det tydligt, andra känner inte av det alls.