vixx

4 vixx

1892 visningar

Rökning? vecka 5

 Hej!

Jag är i vecka 5+3 och jag har ännu inte kunnat sluta med rökningen helt. Har däremot dragit ner på de drastiskt. Jag har läst att mellan vecka 6 och 10 s har det störst påverkan på barnet, så jag har väldigt dåligt samvete nu. Hur har ni gjort med rökningen? Har ni några tips på hur man kan sluta? 

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Baraemma

  3 Baraemma

  Hejsan! Jag var rökare innan jag blev gravid oh hade rökt i alla fall i 7 år. Och dagen då jag testade plus så slutade jag bara tvärt. Att jag var med barn räckte gott och väl som anledning för mig att sluta för jag vill ge min bebis den bästa möjliga starten redan från början, för det är ju inte bara att det kan göra skada på fostret utan det ökar ju risken för att ditt barn kan dö i spädbarnsdöd när den väl har kommit ut och att det är/kan vara nikotonberoende redan från födseln. Visst det var tufft att bara lägga av allt på en gång, men jag tycker att det är steg nummer ett att ta det ansvaret när man nu har bestämt sig för att behålla barnet. Lycka till men att sluta röka nu, tro mig, klarade jag det kan alla det. Jag rökte nästan två paket om dagen! Prata med din BM annars om du känner dig osäker på tillvägagångssättet. Måste också säga att jag vet fyra av mina vänner som rökte kanske 5 cigg om dagen under deras graviditet och deras barn blev helt normala. Men sen den fjärde hon rökte , hennes dotter dog i spädbarnsdöd två veckor efter födseln, nu vet jag inte om det berodde på rökningen för det kan vara så mycket annat som var fel. Man vet ju inte exakt vad det är som orsakar spädbarnsdöd. Men jag vill inte ta chansen. Så verkligen, good luck och hoppas att det jag har skrivit har gett dig lite styrka att sluta i alla fall =)

   

  mvh Emma

 • 2

  Babalo

  5 Babalo

  Jag hade rökt i 14 år men slutade rakt av redan när vi bestämde oss för att försöka bli gravida! Har provat sluta många gånger utan att lyckas, men nu när jag skulle få en liten att tänka på så var det inte alls särskilt svårt.
  Men jag tycker att du ska vända dig till din BM och be henne om råd. berätta hur du känner. Hon kanske kan hjälpa dig eller ge dig tips på hur du ska gå till väga. Lycka till

 • 3

  Tessitet

  0 Tessitet

  Jag hade rökt i typ kanske 7 år när jag blev gravid men samma dag som jag fick pluset så slutade jag.  Självklart har det varit jobbigt under några perioder men jag gav mig fan på att klara de och nu är jag i v 39+6 och är fortfarande rökfri.

  Du måste såklart ha viljan att sluta för annars blir det svårt men lycka till ska hålla tummarna för att allt går bra!

 • 4

  pippis

  5 pippis

  Jag fick inte reda på att jag var gravid förrän i v.5+3 och då hade jag rökt och druckit en massa alkohol, men så fort jag fick reda på det slutade jag. Det är svårt! Men tänk på liten. Så fort du vill ta en cigg så tänker du på din lilla bebis. Tänk på hur det skulle kännas att förlora den, och tänk på om du skulle blåsa rök på din nyfödda.

  Prata med din BM, hon kan hjälpa dig!

  Lycka till, det kommer gå bra. Tro på dig själv :)

 • Rökte i 6 år, slutade när vi började bebis verkstaden, vill inte utsätta mitt barn för en massa gifter!

 • Detta känner jag igen... Det här är jätte svårt jag är gravid i v25+4 och jag har inte kunnat sluta däremot dragit ner på det. Men råder en att försöka att verkligen sluta. Jag mådde otroligt psykiskt dåligt & fick jätte mycket dåligt samvete under hela början av graviditeten så fick rådet att inte lägga så stor vikt vid det eftersom att jag mådde så psykiskt dåligt. I bland så skadar ens eget mående lillan värre än rökningen. Så har jag gjort.

 • 7

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  Jag har aldrig rökt, men därimot snusat..

  När jag plussade så började jag trappa ner och i v 13 hade jag slutat helt.

  Min BM sa att jag ska och bör sluta helt men därimot inte tvärt rakt av pga att den lilla oxå är beroende och det kan stressa det lilla hjärtat..

  Ställ in dig på att sluta helt inom några veckor genom att trappa  ner först..

  Du kommer att behöva hela din lungkapacitet när magen kommer och när du får mer blod, för man bli anfådd!

  Lycka till och döm inte dig själv för hårt

 • Jag slutade på nyårsafton! :-) Fick mitt plus den 29e, bara att "ge sig fan på att" för jag vill INTE att det ska hända något pga mig och rökning, vill minska riskerna markant. Däremot snusar jag men ska försöka sluta med det också så snart som möjligt. Lycka till!!

 • 9

  Mysan89

  5 Mysan89

  Jag hade rökt i 6 år, men slutade tvärt när jag fick reda på att jag var gravid. Det var skit drygt.. men vad är värst? Att själv må dåligt för att man inte får röka, eller att skada lillen? Så har jag tänkt när det har varit som jobbigast. Och det var värkligen motiverat mig! Det blir svårare och sårare att sluta röka ju längre in i graviditeten man kommer. Så försök sluta nu! Lycka till!!