saraarkbark

5 saraarkbark

1174 visningar

"Rh" negativ? vecka 16

Jag var på besøk hos min bm førra tisdagen.. Dær fick jag svar på tidigare blodprov som tagits dær, hon sa att jag var "rh?" negativ, det var tydligen inte farligt før barnet, men det kunde vara det før næsta barn om jag blir gravid igen.. Då barnets blod kommer øver i mitt på något sætt vid førlossningen... Som kan skada det næsta barnet. Fattar inget av detta!!! Någon som har koll och vet vad detta ær?

Hon sa också att jag inte behøvde tænka något på detta, utan att efter førlossningen tar dom blodprover från navelstrængen och testar, ær barnet då positivt, måste jag få någon spruta før att stælla det till rætta. 

Menas detta med att jag och bebisen har olika blodtyper? Att jag ær negativ (som tydligen inte ær så vanligt) Min sambo/pappan ær O+., att bebisen då antagligen blir positiv den också, att vi "krockar"?? Hoppas någon førstår før det gør inte jag =) Tacksam før svar!!!

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Kastberga

  3 Kastberga

  Om ni har olika kommer du att få en spruta som gör att du inte bildar antikroppar som skulle kunna skada nästa barn. Inget att oroa sig för.
 • 2

  Jackan86s

  5 Jackan86s

  ja vet inte så mycket om detta.. men ja fick igår min blodgrupp hos bm och ja var positiv, men hon sa att om ja hade vart negativ så hade dom i slutet av grav gjort ett till blodprov för att kolla antal antikroppar.. men ja, barnet kan då ha en annan blodgrupp.. men ja vet inte så mycket om det mer som sagt... hoppas någon annan har mer info..
 • 3

  emerica

  4 emerica

  hejsan, jag är oxå RH - .. och ja du har fattat allt rätt.. du kommer att få en spruta i skinkan efter förlossningen som gör att ditt nästa barn inte blir bortstött av dig.. :P jag fick missfall i somras och fick allt förklarat för mig... och det dom sa var det du har skrivit =9 sen stack dom mig.. jag var svullen i ca 3 dagar och öm efter sticket mer än så var det inte.. är nu gravid och allt går jätte bra =)
 • 4

  Rookie

  4 Rookie

  Är också negativ, det är ovanligt att man är det så det kan bli att jag och bebis har olika blodgrupper. Är ingen fara, men de får ha uppsikt. Får lämna lite fler blodprov än annars och så får man en spruta efter den "ploppat" ut...
 • är oxå negativ..men när min dotter föddes så tog de blodprov på henne och hon var det oxå, så jag fick ingen spruta. men det är ingen fara för barnet. min mamma är även hon negativ och hon har fått 4 barn, och vi är friska allihopa =) .. du behöver inte tänka på detta. för de vet om att du är det och de kommer att ha koll på det. det är inget ovanligt så inget att oroa sig för. lycka till me allt =)
 • 6

  anneli_g

  5 anneli_g

  kommer ihåg lite av det där från biologilektionerna i högstadiet. men du behöver inte oroa dig, de fixar nog det på sjukhuset :) hoppas barnet har samma som du :)
 • 7

  atarinak

  5 atarinak

  Jag är rh - och fött två friska rh+ barn. Man får en spruta efter förlossningen om barnet är rh+ och det finns inget att oroa sig för. De tar även några extra blodprov mot slutet av graviditeten för att kolla antikroppar. Att få komplikationer på grund av blodgrupp är EXTREMT ovanligt.
 • Okej. Då har jag førstått det mesta! Tack. Det kænns mycket bættre nu! =)