Malin90

2 Malin90

1062 visningar

Problem med amningen

Jag behöver råd och tips från andra som varit i samma situation. Min dotter är fem veckor nu i helgen. För två veckor sedan började hon krångla med amningen. Hon tar bröstet och sen släpper hon det och bara skriker. Så håller hon på flera gånger under amningen. Har haft jätte problem. BVC sköterskan säger att det är normalt att barn krånglar och då hon går upp i vikt som hon ska så är det inget att oroa sig över. Det är bara att fortsätta med amningen säger hon. Ett till problem som vi har är att dottern under dagen vill amma varje/ varannan timme. Är detta normalt? Eller kan det vara så att hon inte får i sig tillräckligt per gång och därför behöver ammas ofta? Är det någon son är i samma situation som kan ge mig tips på hur jag ska göra? Börjar bli riktigt frustrerande, vet inte hur länge till jag orkar. Vill verkligen att amningen ska fungera. Så någon som har något tips på hur jag ska göra så är jag tacksam.
10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  HES

  5 HES

  Hej hej, vad det gäller antal gånger din dotter ammar så är det helt normalt, min skrutta ammade 1 gång i timman ibland fler fram tills hon var 3 månader :) Periodvis bökade hon lite vid amning men gick över efter ett par dagar, jag vet att Natalie hade svårt att få ro när det var folk runt omkring så jag gick undan tills det lagt sig. Kanske släpper hon för att det kommer för mycke, eller för lite mjölk? Har du prövat att liggamma en del om barn tycker bättre om det? Eller kanske hon bara vill snutta men praktiskt taget är mätt, tar hon napp?
 • 2

  vojsan

  4 vojsan

  De kan krångla är väl inte alltid så lätt för de små luven..men försök slappna av...min dotter skrek ammade skrek vred o vände på sig en hel del men det gick över när hon blev större. De ammar ofta i början, o man ska ju låta dem..är ju inte bara mat utan trygghet o mys oxå...lycka till
 • 3

  Malin90

  2 Malin90

  Jo jag har provat att liggamma henne. Det funkar bra ibland. Brukar göra det på morgonen och då funkar det bra. Nej napp har hon jätte svårt för att använda. Hon har kanske bara använt napp 3 gånger eller något sånt. Va skönt iallafall att veta att det inte är ovanligt att behöva amma så ofta ibland.
 • 4

  Linkan

  5 Linkan

  Som dom andra skriver. Ammar skälv ofta. Men de går från dag till dag. Har du kollat att hon inte har torsk i munnen. De kan göra ont och då kan dom krångla vi amning
 • Så kunde min dotter också hålla på perioder när hon var som minst. Det lugnade ner sig när hon blev lite äldre och amningen funkade sen superbra under hela året vi ammade :) Som bvc-sköterskan säger - går hon upp i vikt som hon ska så får hon i sig vad hon behöver :)
 • 6

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Min pojk är 9 veckor. Han äter varannan timme. Bara på natten det kan gå lite längre emellan... Och han släpper med bara ibland för att bara bli ledsen, men då brukar det vara för att det sitter en fis på tvären eller en rap. Men han går upp 300g i veckan så mat får han. :-)
 • 7

  Tinatin

  4 Tinatin

  Vår första dotter höll på så. Visade sig sen att det var ett för kort tungband. Jag slutade amma rätt tidigt sist för det blev så krångligt med pumpning, amningsnappar och andra hjälpmedel. Gick helt över på ersättning vid 4 veckor tror jag det var. Hoppas det går bättre för dig och du hittar en lösning som passar.
 • 8

  PaulineK

  5 PaulineK

  Min dotter gjorde precis så som du beskriver. Som andra skriver är det inte ovanligt att bebisar behöver äta så ofta. Min tjej åt minst varannan timme. Men angående det att hon släpper bröstet och skriker så gjorde min dotter också det, hon är snart 11 månader nu och misstänkt mjlökallergiker (komjölkproteinallergi). Och därför fick hon ont i magen och behövde rapa ofta. Tänkte bara att du kanske ska pröva med mjölkfri kost i ett par veckor bara för att kunna utesluta möjliga allergier. Men tycker du ska rådfråga bvc innan du utesluter något ur kosten. Annars kan du se över om hon får ett bra grepp om bröstet. Min tjej blev frustrerad när mjölken inte rann till direkt och senn när den väl gjorde det rann det alldeles för snabbt så vi hade det träligt med amningen från start till att hon slutade amma vid 8 månader. Men något jag har lärt mig är att det mesta är "normalt" när det gäller amning och problem kan uppstå utan att det egentligen är något fel. Går hon upp som hon ska behöver du ju iaf inte vara orolig för det. :) Hoppas det blir bättre för er och annars kan du kontakta "Amningshjälpen", dem ska vara oerhört duktiga i det ämnet, bara att Googla det. :) (Ledsen för långt svar)

 • 9

  PaulineK

  5 PaulineK

  En sista grej som nån annan också skrev är att prova liggamma, det hjälpte oss en hel del och vi gjorde det till största delen. :)

 • 10

  Malin90

  2 Malin90

  Tack så jätte mycket för era tips och råd. :)