Beli88

5 Beli88

1572 visningar

Problem, dagis? vecka 20

 

Morgonen började vid kl 09 för Tiffany skulle till dagis idag och hon fick välling sen lämnade jag henne på dagis och dom var ute då och det var jätte storvattenpöll på gården men inte direkt någon av barnen hade rätt kläder eller skor på sig och Tiffany var dingsur verkligen och dom hade lagt alla hennes kläder på olika ställen medan andras kläder hängde i torkskåpet. 
Sen misstänkte dom att hon hade gjort nr2 i blöjan strax innan jag kom men dom hade INTE TID OCH KOLLA ELLER BYTA BLÖJAN! SUCK!!! Sen hade hon inte ätit någon och dom hade inte ens erbjudit henne flaskan som hon alltid har med sig varje dag med smoothie.

 

Så flickstackarn var jätte hungrig och ledsen när jag kom, vilket hon inte brukar vara när jag hämtar henne annars. Så har dom inte ens träna med henne som dom ska göra varje dag heller. Så när vi kom hem så fick jag slänga alla kläderna i tvättmaskinen och tvätta upp de för allt var verkligen blött och sen byta blöja på henne och hon hade blivit röd i rumpan, SUCK! Sen fick hon en flaska med smoothie och så ville hon ha ännu mer efter ca 30minuter och så hon drack 400ml på knappt 45minuter. Sen var hon fortfarande ledsen och hungrig och ville ha yougurt och majskrock sen fösökte vi få henne och sova middag men flickstackarn var övertrött och ledsen. Det fick inte och få henne och sova. Hon fick äta mat med oss och sen gå och sova vid kl 19:30 sov hon redan för natten, flickstackarn!
Inte första gången det är strull på dagis förstår inte vad som är problemet. Trodde dom kunde sitt jobb men börjar verkligen tveka stort på det om dom verkligen kan det!! Fortsätter det så kommer hon få gå hemma till hösten tills hon börjar på ett annat dagis, hon får iallafall mat, blöja och träning hemma med mig!! 
Tycker verkligen synd om Tiffany, det är verkligen inte hennes fel.. Stackarn!

Till Frågan:
Hur hade ni gjort? Tagit bort barnet? Pratat med personalen, har gjort det tidigare men dom har inte lyssna!! 

12 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jvsm

  5 jvsm

  Till en börjarn - säg till på skarpen, tala med personalansvarig på dagis. Det är deras jobb att göra sitt jobb - och se till Tiffany!

 • Försök prata med någon ansvarig "högre upp" på kommunen t ex.. se om det biter bättre när du förklarat läget där!
 • Alla dagis har en rektor. Prata med den. Inte okej att det är sådär!!! Och lyssnar inte rektorn så ring skolassistenterna på kommunen
 • 4

  Leolah

  5 Leolah

  Håller med ... Prata med rektorn till att börja med, sker då inga förändringar skulle jag överväga att ha henne hemma eller byta dagis om du vet något bättre...
 • Som förskollärare blir jag upprörd över att läsa det du skriver. Därför vill jag börja med att ställa några frågor:

  Du skriver att personalen inte har gjort den tränning med henne som dom ska göra varje dag. Vad är det för träning som personalen ska göra med henne? Finns dagliga träningsstunder nedskrivet som en särskild insats för ditt barn i en handlingsplan? Finns det inte vill jag rekommendera att du efterfrågar en skriftlig handlingsplan utifrån ditt barns behov.

   

  När det gäller matsituationen brukar vi på "min" förskola tänka som så att det erbjuds många matsituationen frukt på fm, lunch, mellanmål, frukt på em. Äter ett barn inte under en av dessa tillfällen är det oftast inga problem utan barnet "äter igen" det vid en annan matsituation. Vad gäller mat som föräldrar vill ta med och lämna i facket för att barnet ska äta när det inte gillar maten som bjuds på förskolan, säger vi nej till det av likabehandlingsskäl. Alla föräldrar har inte råd att ta med extramat till sina barn (och ingen förälder ska behöva göra det då mat ingår i maxtaxan!) Återigen vill jag rekomendera dig att be om en skriftlig handlingsplan om ditt barn behöver extramat och far illa av att missa en måltid i förskolan av hälsoskäl.

   

  Vad gäller uteblivna blöjbyten så är det självklart inte acceptabelt under några som helst omständigheter! Där tycker jag att du ska börja med att prata med personalen och ge dem en chans att bättra sig. Fungerar inte det så lämna in ett skriftligt klagomål, det ska finnas anslag om hur detta går till på förskolan!

   

  Vad gäller att ta bort sitt barn från förskolan p.g.a. att det inte fungerar med personalen tycker jag är en svår fråga. Jag hade nog gjort det om det varit mitt barn! Men samtidigt ska man inte behöva göra det....

 • Hej , sorgligt att läsa. Men jag har faktiskt gått igenom nästan samma sak, det känns verkligen att alla dagis personal inte orkar med sitt jobb. Men jag skällde ut personalen och ringde rektorn och det blev ett stort prat om det. Men till sist löste det sig. Tycker inte du ska behöva byta dagis utan mera personal som skall lämna... Lycka till
 • 7

  Bettli

  4 Bettli

  Jag hade pratat med rektorn och händer ingenting där så hade jag gått högre och anmält.

 • 8

  Soetnos

  7 Soetnos

  Men vad håller dom på med?! Klart hon ska ha sin flaska hon behöver ju näringen! De måste ju veta att hon behöver extra? Och hennes träning är ju super viktigt så tycker du ska krävs möte med dom och rektorn och få allt nedskrivet som de ska vara. Ring rektorn redan idag, det är är inte okej!
 • Jag vill fortfarande slå ett slag för en handlingsplan, jag vet ju inte vad barnet i fråga har för problematik MEN med en skriftlig handlingsplan som inte följs kan man ju anmäla förskolan till Skolverket! Jag skulle även önska att tonen ändrades en aning från att "skälla ut personalen" till att föra en saklig och konkret dialog med personalen utifrån barnets bästa! Och självklart ska förskolechefen kontaktas och ett skriftligt klagomål skickas in till kommunen om man som vårdnadshavare upplever att personalen inte lyssnar och gör sitt jobb på ett önskvärt sätt! Har barnet kontakt med läkare, habiliteringen eller dylikt är det ju bra att dessa skriver någon form av utlåtande om vad de anser att barnet behöver för särskilda insatser i förskolan också. Allt för barnets bästa!

 • Tycker dagis personalen e tröga behöver skäll så och då
 • Vi som följer Belis blogg lite vet nog att det mesta möjliga är gjort och skriftligt inlämnat när det handlar om Tiffany. Jag hoppas att det löser sig, och som de andra skriver, gå lite högre upp med dina tankar, så ska det inte vara. Lycka till!
 • Efter att ha läst i bloggen blir jag än mer upprörd som medmänniska och förskollärare. Jag håller med om att personalen verkar ha misskött sitt jobb men håller fortfarande kvar vid att det bästa är att ha ett samtal med berörd förskolepersonal, förskolechefen och specialpedagog och att ni tillsammans ser till att en handlingsplan skrivs som sedan kontuenerligt följs upp (och att du som förälder är delaktig i uppföljningen) Önskar dig lycka till och att ditt barn får det bästa (det är ju alla barns rättighet att få sina grundläggande behov tillgodosedda!)