hannah86

7 hannah86

2968 visningar

Privat doula vecka 23

Min make är livrädd för allt som har med bebis att göra men främst förlossningen.. Han älskar barnet och längtar efter det men tror inte att han kommer klara förlossningen alt svimma.. Jag har börjat fyndera på om en doula skulle kunna hjälpa han att inte lägga allt ansvar på sina axlar att stötta upp... Jag har däremot problem även med barnmorskan, är väldigt privat av mig ich undrar om man kan ha en vännina som har mycket erfarenhet istället för en proffesionell doula? Hoppas någon vet
2 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    Cilea

    5 Cilea

    Fråga BM hur det är på det sjukhuset du vill föda på. Det finns ju möjlighet att föda hemma också, då är det bara en barnmorska där och en som man fått lära känna under graviditeten. Vet inte om det finns barnmorskor som erbjuder hemförlossning överallt dock, men det kanske vore ett alternativ? 

    På sjukhuset där jag planerar förlossningen får du ta med dig en person som stöd under förlossningen. Det spelar ingen roll vem det är, man kan komma med sin mamma, syster, en väninna, en doula. Huvudsaken är att du känner att denna person kan ge dig det stöd du behöver. Min barnmorska sa till mig att hon avråder blivande mammor från att ta med sig den blivande pappan in i förlossningssalen om han inte vill. Det viktigaste under förlossningen är du och babyn och det är jätteviktigt at du känner dig trygg!