Angel.L

5 Angel.L

1294 visningar

Preventivmedel :S

Dilemma time brudar! Kan man få lite tips/hjälp tro?
det är såhär, jag var på umo igår (måndag) och bokade tid för att prata om peventivmedel och förhoppningsvis komma fram till något som passar mig. Jag är alergisk mot hormoner så kan inte äta något med hormoner i. Vilket leder till att jag i stort sätt har 2 möjliga alternativ. Kopparspiral och kondom. Och kondomen tror jag alla vet hur duktig man kan vara med den :/. Då återstår spiralen, MEN! Jag fick panik när jag såg hur den ser ut! och att det ska hänga fucking trådar där :O.. Hjälp mig, vad har ni för erfarenheter? och nu talar jag om trådarna, jag kan inte säppa det! Har dom stört er någon gång? och hur reagerade ni när ni fick veta att dom skulle hänga där inne? Hjälp :(

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Jennie28

  3 Jennie28

  Jag förstår precis vad du menar. Jag har oxå samma dilema med att inte tåla hormoner, så kommer efter nästa barn är fött att sätta in en kopparspiral. Vill tyvärr inte göra de. Har hört att folk har haft problem och blivit gravida ändå och varit tvunga att födda barnen innan dom kunnat ta ut spiralen. Har hört oxå att man oftast får värre menssmärtor. Så jag är inte så positiv till att sätta in en kopparspiral men hoppas på att nån här inne kan säga nåt positivt och säga att de funkat bra.
 • 2

  Angel.L

  5 Angel.L

  Urcha :'(.. dessutom säger dom på umo att jag ska prova hormonspiral först. för den är jätte lite hormoner i. och tydligen mycket bättre än kopparspirelen. jag är villig och prova, men den ska ut fort som fan om jag inte tål den!.. sa jag till dom. att jag kommer inte gå och vänta i månader på en tid att plock ut den om jag får reaktioner på den!


  Snälla alla glada mammor, hjälp oss :(
 • 3

  Nani

  5 Nani

  svårt! Man kan få rikligare blödningar av spiral också. Men som sagt, den fyller väl sitt syfte. Det kan hända att jag också får prova den efter grav för jag har migrän och då får man inte heller käka hormoner hur som helst. Men vill inte =/
 • Jag har haft kopparspiral. "trådarna" var det inga problem med, man kände inte av att dom satt där. Varken jag eller killen ^^ och om det skulle vara så att killen känner att det "sticker" på ollonet under samlag så skulle det bara vara att kontakta dom så fick man komma in så klippte dom av en bit :) Själva insättningen var det inte heller några problem med, det gjorde inte ont eller så. Det enda jag inte tyckte om med den var att jag fick såna hemska blödningar. men det ska dock vara individuellt. Hoppas att du hittar något som passar dig :)
 • 5

  Malin88

  3 Malin88

  De som gapar högst hörs mest, och det tenderar alltid till att vara de som har negativa erfarenheter. Jag själv har spiral utan några problem. Har även kompisar som har spiral, några av dem älskar den andra hatar den. Du kan vara en av dem som älskar den, så var inte rädd att prova.
  Lycka till!