annag83

3 annag83

1021 visningar

Pappans föräldrapeng vecka 36

 Ni som redan har fött och fixat med det här kanske kan hjälpa mig. Jag funderar över om min sambo oxå ska anmäla inkomst till försäkringskassan och om han måste göra det innan födseln för att få ut sina 10 dagar. Alltså igentligen är väl frågan om pappan ska ha ett eget ärende hos försäkringkassan. Hoppas någon fattar vad jag menar och kan hjälpa mig. Har försökt hitta info på fks sida och jag har googlat, men hittar inte mycket. Tänkte fråga här innan jag ställer mig i telefonkö.

Tacksam för svar.

2 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  skicka in om hans inkomst så att de har pappren på f-kassan.. men de kommer inte att ändra hans uppgifter förrän hans ärende börjar och det är när han anmäler att han har blivit pappa... alltid bra att skicka in de pappren i tid så går allt fortare när ni sedan anmäler hans faderskap....

  så har vi gjort i alla fall..och när vi pratade med f-kassan tyckte de att det var bra att vi skickade in de uppgifter i tid så att behandlingen går fortare sedan.

 • 2

  EvNi

  5 EvNi

  Hur är det med pappans föräldrapeng när han är egen företagare? Någon som vet? Är det samma oavsett anställd/egen företagare?