camila

2 camila

2008 visningar

Panta burkar. vecka 34

Vad ska man göra när inte ens socialen vill hjälpa en.. Jag måste ha något i mig så mitt barn  mår bra i magen. Min sambo jobbar för fult för att få pengar. men denna månaden kom det räkningar som vi inte hade räknat med då fick vi kvar 500kr och min sambo var tvungen att ha dom till bensin så han kunde komma till jobbet.. Jag är gravid och har väldigt ont och enorma värkar + att jag har haft halsflus i snart 2veckor och inte kunnat söka hjälp eller köpa medecin då vi inte har några pengar. Idag år jag ett knäkebröd till frukost för var tvungen att få i mig något och igår gick jag och la mig hungrig.. Ingen familj som vill hjälpa oss eller vänner. Har aldrig haft en vän i hela mitt liv sen jag var barn så nu finns det inga heller.. 

En dag kommer gud kanske hjälpa oss också och ge oss mat så vi kan gå mätta och inte känna hunger..

10 Svar (äldsta svaret först)
 • Har du ansökt om föräldrapennig hos försäkringskassan? För du kan ju ta ut det från och med 60 dagar innan beräknad födsel (alltså redan nu). Är du arbetslös eller av andra orsaker saknar inkomst får du 180/dag. Det är i alla fall någonting.
 • Usch då :( værlden ær orættvis! Men som føregående sæger, kolla upp hur det ær med førældrapenning och mammapengar och sånt :/ Kram och lycka till!!

 • 3

  Challa

  4 Challa

  Svenska kyrkan hjälpte mig när jag inte fick extrapengar till mat från Soc, så ring till dem och förklara situationen. Jag fick en matkasse med mig för drygt 200kr (är vegetarian, så hon jag kom i kontakt med åkte och handlade grejer jag kunde äta) men vanligtvis brukar de ge ut saker de har i frysen/kylen på plats. 

  Om din sambo har ett fast arbete, så anser Soc att han är skyldig att försörja dig. Kan vara därför du inte får pengar från dem. 

  När det gäller  räkningarna hade jag ringt till bolagen jag ansåg var mindre viktiga och frågat om jag kunde få betala en mindre summa på någon räkning eller få flyttat fram sista datumet den skulle betalas. De brukar oftast vara väldigt medgörliga. Är det en man du kommer i kontakt med, så hjälper det att flirta lite ;)

  Hoppas det löser sig.

 • 4

  ana-s

  5 ana-s

  Usch, såhär ska det verkligen inte vara i vårat samhälle. Som någon tidigare har nämt kan man få hjälp från svenska kyrkan tror jag. Senn finns det ju även soppkök och dyl i vissa städer. Min sambo jobbar för erikshjälpen, och jag vet att dom hjälper till i nån sådan verksamhet här i staden där vi bor, dit folk kan komma och äta sig mätta. Kanske finns det nåt sånt där du bor?

  Har du pratat med din barnmorska om det? Hon kanske vet om det finns några andra ställen man kan söka hjälp? Det finns ju även fonder och dyl. man kan söka. Det borde du kunna få en lista på från soc, be om det!

  som sagt, mammapenning har du rätt till, även om man inte har jobbat eller dyl har du alltid rätt ill lägsta nivån, vilket är 180 kr om dagen. Har du skickat in moderskapsintyg och ansökt hos försäkringskassan?

  Hoppas verkligen det löser sig för er! ingen ska behöva gå hungrig, oavsett om man är gravid eller inte, men det känns värre när man är gravid och behöver extra näring!

 • 5

  camila

  2 camila

  tack för era svar. ja har sökt om föreldrarpenning men allt tar sådan tid. ja menar vatten och knäkebröd kan man unte leva på hur länge som helst. tänker mer på mitt barn ja har i magen.

 • 6

  ana-s

  5 ana-s

  googlade på soppkök Borås, och det verkar som om svenska kyrkan har det i borås. Du kanske kan ringa dit och fråga/prata med någon?

  länken kommer här:

  http://www.svenskakyrkanboras.se/www/live/dokumentmallar/standard80.aspx?TreeID=73

  Sen kan man alltid läsa om rätten till bistånd. Ibland så berättar dom inte allt på socc, dom håller ibland på pengarana som om det vore deras egna.Läs om rätten till bistånd, kanske finns det några kryphål? länkar till ett dokument om rätten till bistånd i borås kommun:

  http://www.boras.se/download/18.82f0a312665003f0d800044313/708-11.pdf

 • 7

  camila

  2 camila

  att känna varje dag när man lägger sig att man är hungrig eller oroa sig vad man ska äta nästa dag är inte kul..och det önskar jag inte ens min värsta fiende..

 • 8

  camila

  2 camila

  känner att jag inte orkar leva mer..synd att ja ska känna så enu en gång i mitt liv..

 • Åh blir så sur. Inte på dig, verkligen inte på dig. Det är såna som dig soc behöver hjälpa o istället hjälper dom min sambos lillebrors tjej. Blir förbannad på samhället. Dom har en månadsavgift på 4300:- o han tjänar 18'000:- efter skatt men då han inte är skriven hos henne får hon hjälp av soc med hyran o mat. Det blir jag sur på (och även anmält dom för bidragsfusk). Jag hoppas verkligen du/ni kan få hjälp
 • 10

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Jag tycker du ska ringa försäkringskassan och jaga på dem. Förklara läget och att det är bråttom. Det är ju inte så att de måste utreda någonting - du har ju automatiskt rätt till lägsta ersättningen i och med att du skickat in moderskapsintyget. Såg att du hade en mamma som blev glad över din graviditet. Hon kanske kan låna dig 200-300 kr tills det här med försäkringskassan löst sig? Det får man mycket mat för om man handlar smart!