26November

0 26November

1116 visningar

Orolig... vecka 14

 

 Ja ni, vissa av er kanske vet att jag ar i New York, (darfor som jag inte har de 3 sista bokstaverna), och har sa ar det inte samma system som i Sverige , har minsann gar man till en lakare o inte barnmorska.
Gjorde ett ultraljud den 14;e Maj och var hur lycklig som helst for att se pyret, men idag sa ringer han mig o ber mig komma in.
Ultraljudets resultat visade att min cervix (livmodershals) ar ca 2,7 cm som ar avvikande for normalt.
Nar jag fraga vad det betyder, sa sager han du kanske kommer att foda i din 7e manad.

Chockad och ledsen gick jag ut darifran, hann inte fraga varfor det ar sa, vad kan jag gora for att undvika det, eller ngt annat.
Ngn annan som vet vad langden pa livmodershalsen har for innebord pa fostret och hur man kan gora for att det inte ska bil varre??

Tacksam for svar!

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  miac

  0 miac

  Hej jag har googlat lite men kan inte riktigt få fram något bra svar. LIvmoderhalsen har ju till uppgift att stå emot det tryck som kommer från barnet under graviditeten. Jag antar då att det kan bli för tidig förlossning om livmoderhalsen inte är tillräckligt stor och orkar stå emot ordentligt. Det man kan göra är ju att ta det lugnt och inte lyfta saker i onödan samt vila mycket och eventuellt sängläge om livmoderhalsen är påverkad. Det kommer säkert att gå bra. Ta det lugnt och försök att ta hand om dej.=)

   

 • 2

  miac

  0 miac

  Om du går in och tittar under graviditet på detta forum så får du ett mycket bra och utförligt svar på dina frågor. Där finns det dessutom andra som har kommenterat att de har samma problem som du och vad de har gjort. Lycka till

 • Tack Miac!

  Och det ar verkligen som du sager, det finns inte ett riktigt bra svar,
  Googlade mkt igar, och detta fenomen verkar mer markbart i USA an i Sverige, for jag minns inte att min barnmorska matte min cervix for 4 ar sedan nar jag var gravid med min dotter.
  Och det verkar som att dem gor det valdigt tidigt har, for OM missfall skulle forekomma i andra trimestern sa sager de att det var orsaken,...

   Jag ska gora mitt basta o bara ta det lugnt nu fram tills nasta ultraljud v 19, men det kanns som att dessa kommande 4 veckorna kommer att ga sa sakta,,,,,

  Tack igen! Och hoppas att allt ar bra med dig och att du har en smidig graviditet/forlossning/