Matilda_W

5 Matilda_W

1458 visningar

Orolig..

Min son är 8 månader och i morgon ska han genomgå en titthålsoperation. Det i sig är inte ett stort ingrepp eller så men för att göra en titthålsoperation så söver man patienten, i detta fall min son. Jag är jätte orolig inför detta med sövning. Dom hemskaste tankarna går i huvudet på mig, samtidigt så tycker jag ibland att jag är löjlig för vet hur många som tex som har barn med hjärtfel eller liknande då de små barnen får genomgå många hemska operationer, och nedsövning är en vardag nästan så känns inte som att jag ska klaga för förhoppningsvis är det bara en gång vi behöver låta söva vår son. Men kan inte hjälpa känna ångest. Vore skönt att höra nån som gjort nåt liknande eller bara höra några lugnande ord..
8 Svar (äldsta svaret först)
 • Det är ju helt normalt att bli orolig och känna ångest. Det är ju din son. Jag hade vart lika dan om det varit min son. Detta kommer gå bra och han är i trygga händer :) Styrke kramar
 • 2

  Tinatin

  4 Tinatin

  Jag kände likadant när vår dotter skulle sövas, också inför ett väldigt litet ingrepp, klippa tungbandet. Först fick hon lugnande och somnade i min famn sen var hon borta i ca 15 min( vet inte hur länge er son blir borta dock ) sen fick jag sitta bredvid henne på uppvaket ca 1,5 timmar. Efter det skulle hon äta lite sen fick vi gå hem. Gick väldigt smidigt så efteråt undrade jag vad jag varit så orolig för. Hon mådde inte ens illa efter narkosen vilket kan förekomma. Hoppas det lugnar dig lite och lycka till :)
 • 3

  DragaK

  4 DragaK

  Min son har fått sövas massor med gånger under en period av 2,5 år och det var lika hemskt varje gång :( så din oro är förståelig. Men han är i bra händer och det kommer att gå bra ska du se. Massor med styrkekramar till dig och lycka till :)))
 • 4

  Smurfan90

  5 Smurfan90

  Förstår din oro . Jag känner likadant ( min dotter ska sövas o genomgå en hjärtoperation) jag är livrädd. Men tror de är en typisk mamma sak ;) att man är orolig för sitt barn.
 • Jag jobbar som ssk inom kirurgi och har varit med om tusentals sövda patienter, och alla har vaknat precis som de ska. Det är otroligt sällsynt att något går fel, och i de fallen har personen nästan uteslutande en grundsjukdom som orsakar problemen. Under narkos, och även under en enkel sedering, så sitter en narkossköterska eller narkosläkare och håller koll på andning och cirkulation. Det är hans/hennes ENDA uppgift på operationssalen. Allt är under total kontroll hela tiden :) Som sjuksköterska säger jag att du inte behöver vara orolig. Som mamma säger jag att jag förstår dig. Klart man får bli orolig! Kram :)
 • 6

  HannaA

  5 HannaA

  Min son har aldrig blivit sövd men när jag var 15 år blev jag sövd för att göra en abort och min mamma var väldigt orolig då! Så jag tror att det "hör till", man är nog orolig för sitt barn oavsett anledning och ålder :) men det kommer gå bra ska du se! Och du, tillåt dig själv att vara lite orolig, det känns bättre då :) stor kram till dig!
 • Som tidigare skribenter sagt, de är proffs och allt kommer gå jättebra! Klart du är orolig, det hade jag också varit. Ta hand om er, kram!

 • 8

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  Tack så fruktansvärt mycket för er stöttning!! Betyder mycket att ni lagt ner tid på att lugna mig. När jag läst om narkos så står det oftast att man ska vara fastande, men detta är ingen information jag fått samt att det går inte. Han kan ju inte gå hungrig tills klockan 1! Men vad tror ni? Små barn kanske inte behöver vara fastande?