Eribro

1 Eribro

7404 visningar

Öppen 5cm men värkarna har avtigit? vecka 38

I måndags kväll fick jag helt plötsligt väldigt täta värkar på en gång, när vi hade klockat 10 st med 3 minuters mellanrum så ringde vi och de tyckte att vi skulle komma in! Det visade sig att jag var öppen 4 cm då, kl 24.00. Vi fick ett rum och värkarna fortsatte mellan 04.00 o 05.00 var jag öppen 5 cm. Fick då en morfinspruta för att kunna slappna av och vila! Men efter det så avtog värkarna och det hade inte hänt nånting i mig fram till kl 10. Så nu sitter jag hemma med värkar men ej regelbundna, öppen 5 cm och slemproppen har lossnat. Nån som har nå tips på hur vi kan få det att bli mer regelbundet o köra igång?!?
10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  olivian

  3 olivian

  När man väl har börjat öppna sig och har något slags värkarbete från och till så brukar det vara läge att röra på sig. Ta lite promenader, gå i backar, trappor... Fungerar såklart inte alltid men ofta. lycka till!
 • 2

  Faith

  4 Faith

  Stirra dig inte blind på att dom ska bli regelbundna!! Med andra barnet fick jag aldrig regelbundna värkar, åkte in pga en blodblandad flytning och då var jag öppen 7 cm, värkarna gjorde inte ens riktigt ont! Gör dom ont och du känner dig orolig så åk in på en koll! Dom kan ta hål på hinnorna så vattnet går och då brukar det bli fart på värkarna! Men ring och fråga dom, vid 5 cm brukar man ju ändå få bli inskriven. Lycka till! :) Har inga direkta tips annars förutom att röra på sig :)
 • 3

  Eribro

  1 Eribro

  Tack för era svar information :) men grejen är den att vi blev liksom hemskickade bara för att värkarna inte var regelbundna :/ och att vi skulle höra av oss när de kom med 3 minuters mellanrum! Jag har också hört att de inte måste vara regelbundna, därför jag är lite fundersam på varför de skickade hem oss :/
 • när jag kom in va jag öppen 3cm efter en timme 4 cm  fick oxå en spruta och värkarna avtig men då tog dem hål på hinnan men inget hände merän att vattnet gick så då fick jag dropp så det satte igång. tycker du det blir för jobbigt så får du ringa in och säga det !

   

  lycka till

 • 5

  Eribro

  1 Eribro

  jaa precis, det är väl de "normala" om man kan säga så.

  jaa, jobbigt är det ju verkligen för även om e ej är regelbundna för tillfället så gör dom ju nå fruktansvärt ont. Jag tänkte att jag väntar in kvällen ännu en bit så ringer jag och kollar! tack så jätte mkt för era svar o tips! :-)

 • 6

  Eribro

  1 Eribro

  vilken vecka var du i då föresten ? :)

 • Gå gå gå! Jag hade likadant! Efter jag fick sova så stannade mitt av men vi tog en långpromenad i raskt tempo och undertiden vi gjorde det så blev värkarna värre och värre.

  När jag kom hem la jag mig i ett bad och då satte värkarna igång på allvar igen!

  Lycka till! :)

 • 8

  Eribro

  1 Eribro

  tack så jätte mycket!

  mor min är på besök så jag och hon tar en prommis med vovven så får vi se hur det slutar ;-)

 • Men vadå skicka hem er? Kul om man bor ett tag ifrån bb och det startar igen! Då kan det gå fort om bebisen verkligen vill ut.. Man vill väl kanske inte föda i bilen?! :/ konstigt att ni inte fick vara kvar! Man kan väl inte bara lita på värkarna? :s
 • 10

  Eribro

  1 Eribro

  Jaa exakt!! Vi har 8 mil enkel resa :s och fick åka in igår kväll igen! Men det blev precis samma sak igen.. Man börjar tröttna på detta nu, och att man blir liksom "åtsidosatt" när man kommer bara för att värkarna avtar helt plötsligt! Och denna gång hade jag knappt 2 minuter emellan dem! Hur länge ska man vänta liksom?! :( usch!!