FruRenhuvud

1 FruRenhuvud

2419 visningar

Ont och mens i flera månader.

(NOTERA: JAG HAR SÖKT LÄKARE FÖR DETTA)

När min dotter föddes så fick jag väldiga problem med underlivet, livmodern, trots att förlossningen gick utan problem och inte ens fick en enda bristning i underlivet.
Sedan hon föddes så har det gjort så otroligt ont i livmodern och underlivet, har inte kunnat ha sex på snart 3 år (tack och lov har jag en trogen man som älskar mig ändå), kan inte ha tampong (inte ens den minsta), för det gör så otroligt ont. Vi har prövat sex några gånger, men fått avbryta direkt för att det gör för ont. 

Jag har inte hade inte heller haft min mens på 2,5 år när jag sökte läkare för det. De gjorde inte så mycket till undersökning då, utan kom bara med en massa teorier och mediciner utan underlag för något (den ena säger sig veta att jag har lågt östrogen värde, den andra säger tvärt om - utan provtagning).
Från början talade dom om att det kan finnas små tumörer i hypofysen som stör kontakten emellan hjärnan och livmodern, dumt uttalande utan att göra en undersökning på det. 

Nu har jag sökt läkare igen, för egentligen samma problem, ont i livmodern och hela underlivet och kan fortfarande inte ha sex. De konstaterar samma saker, utan underlag och jag får konstgjorda hormoner som inte hjälper, östrogen som heter duga - inget funkar. 

Mensen kom till slut "igång", men nu har jag istället blött 6-7 månader i sträck. Utan paus.
Sökte för det och de gjorde en livmoders biopsi, även cellprov för att se om det kan vara tumörer eller cancer eller dyl som inte syns på VUL. 

Varför skriver jag här? 
Jo, för att se om någon har vart med om samma sak? 

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jessica03

  5 jessica03

  Stackare. Vad jobbigt det låter. Jag hoppas du får ordentligt med hjälp och att de hittar "felet". Kämpa! :)
 • 2

  MiaG

  4 MiaG

  Det första jag kom att tänka på när du beskriver dina problem är endometrios, men det borde de ju redan kontrollerat och uteslutit, eller? Hoppas verkligen du får hjälp för låter som ett litet "helvete" det du går igenom :( Lycka till!!

 • Åkte in till akuten igår, då jag igår morse vaknade upp i en blodpöl i sängen. 
  Ni som fött barn kan relatera till vad jag menar när min blödning är som avslag efter förlossning. Färskt blod. 

  Läkarbemötandet var väldigt oproffessionellt, hän presenterade sig inte.
  Och sa saker som gjorde mig arg och ledsen:
  "Alla som kommer till mig har sådana här problem och dom är antingen överviktiga eller anorektiker, du har inte funderat på att gå ned i vikt?"
  - Notera att jag är 165 cm lång och väger ca. 70 kg, därav svarade jag henne såhär:
  Jag är rätt säker på att det inte har med vikten att göra.
  Varpå hon säger:" TROR du inte att det är så eller VILL du inte tro att det är så?!"

  Och så sa hon: Jag tänker inte ens undersöka dig för jag vet hur kvinnor ser ut när dom blöder. Och det brukar aldrig vara något fel inuti. Utan det är det som sitter utanpå som är felet jämt. 

  Så det blev ingen undersökning, jag fick åka hem, fortfarande med sådana här blödningar. 

  Men hon skulle skicka en remiss till kirurgen för att gå in igenom magen och titta om något kan hjälpa. 

  Hon tyckte också det verkade vara Endomestrios och påstod att det enda sättet att bli kvitt det är att föda barn. Vilket inte stämmer.
  Det enda som stämmer in på Endomestrios är smärta vid samlag, inte blödningarna som aldrig tar slut eller resten av alla andra problem jag har. 

  På Tisdag ska jag och min mamma boka en tid hos ordinarie gyn och säga att dom banne mig får göra något vettigt nu för att hjälpa mig, jag är berädd att operera bort min livmoder (i 23 års ålder) för att det är så jobbigt för mig. 
  Min mamma är beredd att byta landsting för att få någon ordning på kaoset. 
   
   

 • 4

  Miiaah

  5 Miiaah

  Hade så innan jag blev gravid och fick barn, men dom undersökte mig och var jättesnälla. Tog mig verkligen på allvar. Nu har jag fått barn och jag har samma problem. Blödningar och ont som bara den vid samlag så jag sökte också läkare, så på tisdag ska jag till gyn och se vad felet kan vara denna gång. Första gången hade jag för mycke testosteron i kroppen, men då gjorde det inte så himla ont under samlag. Hoppas det går bra för dig och att dom hittar vad felet är!!

 • 5

  jessica03

  5 jessica03

  Gör en anmälan om den där oförskämda läkaren!
 • Jag och min mamma har pratat och bestämt oss för att sätta hårt emot hårt. 
  Vi ska säga till gyn att antingen får dom göra mer undersökningar och lägga mig under kniven så att vi får svar.
  De har tagit testosteron prover m.m. men allt det såg normalt ut, de undersökningar jag gjort - både VUL och andra har sett normala ut. Har fått konstgjorda hormoner gång på gång, utan resultat. Även östrogen creme. 
  Och dom vill inte sätta mig på några p-piller eller dyl förrens dom vet vad som är fel. 

  Men jag känner att det inte riktigt när något som stämmer, har googlat (dumt dumt) och nu oroar jag mig för cancer i livmodern eller liknande då det är den enda sjukdomen som stämmer in på mig. Risken är väl liten att just jag ska drabbas av det på grund utav min ålder, men ändå. 

  Men nu är jag trött på att ingen läkare verkar kunna enas om vad det kan vara, eller ställa någon diagnos. 
  En antydde att det kunde vara en tumör i hypofysen, en annan antydde att det var för mycket östrogen, en tredje antydde att det kunde vara för lite östrogen, en fjärde antydde att det berodde på vikten (som jag inte har problem med).

  Jag är sjukt förvirrad :( Min familj är orolig.
  Men tur jag har en fin man som förstår och stöttar mig, trots att han inte fått ha sex på så pass länge. 

 • FruRenhuvud: jag har en liten nyfiken fråga. . Du säger att mensen kom igång tillslut. Hur lång tid tog det efter behandling och vad fick du för medicin då? ?? Jag undrar för jag har lite samma problem, ingen mens på över ett år efter MA och skrapning.. Går på östrogen behandling i hög dos för att få slemhinnan att växa så jag kan få blödning men efter drygt 4 veckor har inget hänt alls! :-/ I övrigt har jag inget av dina problem och det är jag tacksam för för vad du berättat låter obeskrivligt hemskt och jag lider verkligen med dig! !!! Hoppas du får ordning på allt! Kram