ninaaw

0 ninaaw

46413 visningar

Ont i magen/lös i magen v39 vecka 39

Jag är i vecka 39 (38+3) och jag har haft problem med magen i 1½ vecka nu. Jag är lös i magen och måste gå på toa och göra nummer 2 minst en gång per dag. (I vanliga fall går jag på toa kanske 3-4ggr/veckan). Och ibland när jag ska gå på toa gör det riktigt ont. Magen drar ihop sig och blir stenhård och jag börjar som  frysa. Kan inte förklara så bra, men det kan göra riktigt ont så att jag börjar få panik. Det håller inte i sig nå länge alls, max en minut skulle jag gissa på, men det känns länge när jag väl sitter där. Sen kan jag få ont utan att jag behöver gå på toan också, men då kan det vara gaser som spökar.

Alltså jag kan ha sammandragningar som inte ens känns också. Jag bara ser att magen är stenhård. Men sen ibland kommer det där onda, när jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vad är det? Varför får jag ont bara för att jag har lite gaser i magen eller behöver gå på toa? Jag börjar bli riktigt rädd för förlossningen nu, med tanke på att jag inte ens klarar av sånna här "smärtor", då kan jag ju knappast stå ut med dom riktiga värkarna. Eller är det så här för andra också, att man kan få ont i magen pga att tarmen eller gaser kan irritera så det sätter igång onda sammandragningar?.. Tacksam för svar.

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  mimosak

  2 mimosak

  Kan det inte vara förvärkar då? Jag har läst att ibland, just i slutet på en graviditet, så förbered kroppen sej för förlossning genom att tömma tarmarna, därav får man diarré

 • Det där verkar vara något som drabbat mig med, gör jätteont i magen och jag måste gå på toan. Precis som om ungen skulle trycka emot tarmen eller något. När jag måste göra nr 2 så gör det asont i magen, så jag nästan börjar tjuta ibland...Samma om jag har gaser. Magsmärtan brukar bli bättre och ofta gå över när jag sedan gjort nr 2 men innan gör det asont. Ofta så har det bara runnit.  Är rädd ibland för jag ska få såna kramper så jag måste springa på toan om man ej skulle vara hemma osv... Kan hända närsom, och ibland så är det inget som kommer men när det är som värst så är det så att jag måste gå på toan. Jag är inte så långt gången, jag är i vecka 24+1... Har undrat över detta med, är ganska jobbigt och helst inget man vill tala om -.-

  Blir också rädd inför förlossning om man knappt klarar av denna magvärken.

 • 3

  ninaaw

  0 ninaaw

  svar till: twilightomens

  Ja exakt så där är det . Ibland får jag halft panik och börjar nästan gråta för att det gör så ont (när jag är på toan), men det är bara nån minut sådär, men känns mycket längre. Och som du säger, man vågar ju knappt fara ut ifall man ska få kramp eller magknip eller vad man nu ska kalla det..

  Svar till: mimosak

  Jag vet inte, hur känns förvärkar då?.. Ja, jag har också läst att tarmen tömmer sig i slutet, men twilightomens har ju också samma problem som mig och är bara i vecka 24+1 ..  så vad kan det då vara..

 • 4

  Emmelou

  0 Emmelou

  Det är som mimosak skriver, det är inget att vara orolig för.. vänta bara tills förlossningen startar.. då kan man springa på toa en gång i timmen för o göra nr 2 ;)

  Lycka till!

 • 5

  Emmelou

  0 Emmelou

  Och de där smärtorna du beskriver, låter som sådana jag också hade i slutet på graviditeten, ibland fick jag så ont så jag bokstavligen inte kunde gå.. och det var pga gaser eller att jag behövde gå på toaletten.. men det är inte alls samma smärtor som kommer under förlossningen, så som sagt, jag tycker absolut inte du ska oroa dig!

 • 6

  atarinak

  5 atarinak

  När tarmarna jobbar för fullt får de flesta sammandragningar, därför sägs det att laxeringsmedel kan starta förlossningen, tex recinolja....

 •  Detta har jag oxå varit med om. I 2 omgångar. Första ggn i vecka 31-32 när jag fått urinvägsinfektion och sammandragningar och nu i vecka 38 och jag har behövt uppsöka toalett efter varje måltid med kramp och darrning och alltihop, men fortfarande ingen förlossning i sikte. Man får dricka mycket för att hålla sig vid någon slags bra status överhuvudtaget.

   

  Skönt att höra att förlossningen känns annorlunda.

   

 • 8

  JavierNow

  0 JavierNow (gäst)

  tinder login, how to use tinder tider
 • 9

  Emelie

  0 Emelie (gäst)

  Detta är min första gång jag har fått så här då jag har fött 2 döttrar innan har jag ej haft detta problem o precis som ni andra säger det är sjukt jobbigt men inget att oroa sig över. Det är bara att hålla ut o tänka på att snart kommer det gå till det normala igen ^^