wolverina

3 wolverina

5262 visningar

Ont i magen av Baby Semp Bifidus?

Hej!

Jag undrar vad ni har för erfarenhet av baby semp bifidus (med lactulos). Vår 8 veckors pojke var grinig och trött och matvägrade tidigare i veckan så vi var med honom till doktorn som sa att det berodde på förstoppning.

Vi skulle ersätta ett mål per dag med Bifidus (han får endast mjölkersättning, lemolac i vanliga fall). Sagt och gjort, vi bytte ut ett mål första dagen, två mål dag två och tre och ett mål dag fyra (som är idag). Han har bajsat och så flera gånger nu under den tiden.

Till saken hör att sedan vi började med bifidusen har han varit väldigt gasig och verkar ha superont i magen. Han riktigt skriker av smärta. I vanliga fall skriker han aldrig... Gnäller lite bara när han är hungrig. Nu vet jag inte om det är bifidusen han blir gasig av eller om han är gasig och ledsen av någon annan anledning.

(Vi ger honom semperdroppar varje morgon och minifom varje måltid, eftersom han blev pruttig när vi började med ersättningen för 6 veckor sedan. De har hjälpt, tills nu...)

Är det någon annan här som har samma erfarenhet av bifidus? Eller några tips i största allmänhet? :) Tack på förhand!

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Lottis84

  2 Lottis84

  Hej! Jag har ingen aning ang bifidus men vår lilla tjej hade oxå problem med ont i magen och gasig. Hon fick sempersmagdroppar och de var väl ok. Jag ammade henne och troligen så svalde hon luft samtidigt för hon var riktigt spänd i magen ibland. Vi köpte windy, en fisventil :). Finns på babyproffsen och de hjälpte väldigt bra.
  Men vad säger dom på bvc /barnmottagningen ang hans problem och bifidus?
 • 2

  wolverina

  3 wolverina

  Tack för tipset, ska testa en fisventil :)
  BVC säger inte mycket alls... Blir så otroligt trött på dem! De är trevliga och så, men det är tydligt att de bara gör det de "ska", väga, mäta och så vidare. Man står med handen på handtaget och ställer sina frågor och riktigt känner hur stressade de är. Sköterskan hade inget annat tips än just semper och minifom. Bebisar är gasiga, enligt henne. Men det är en klen tröst när ens barn är jätteledsen hela kvällen, varje kväll.
 • 3

  Lottis84

  2 Lottis84

  Känner igen detta ang. Bvc. När vi har haft lite frågor så har sköterskan aldrig riktigt svarat, ibland hänvisat till en sida på nätet :/ . Hon har ju jobbat i många år med barn så lite erfarenhet och tips måste hon väl ha, nä jag blir oxå trött på dem :) Hoppas att "fisventilen" kan lindra lite. Vår tjej blev bättre med magen efter ca 3-4 månader, då glömmer man snabbt hur jobbigt det har varit :).
 • 4

  Lial

  0 Lial

  Ingen erfarenhet utav just den ersättningen.
  Men vi gav vår lilla Baby semp Lemolac i början, men han hade så ont i magen då, och minifom fungerade inte, fick då tipset att byta ersättning till NAN istället och sedan den dagen har vår lilla Vilde blivit en helt annan Bebis, inge gnäll och skrik över huvudtaget. Så mitt tips är att prova NAN istället för semper =)

  Lycka till och hoppas det löser sig !