Sara.

4 Sara.

1689 visningar

Öka mjölkmängden.

Hej! Är det någon som ha ett bra tips på hur man kan öka mängden mjölk i brösten? Min dotter är nu lite över 3 månader och vill inte längre ha bröstet då hon inte blir mätt. Så vi ger henne ersättning i tillägg till den mjölken jag har. På kvällarna är brösten ganska fulla, men efter att ha gett henne mat 3 gånger under natten så är det nästan tomt då vi vaknar. Provar jag att pumpa på morgonen kommer det ca 40 ml.. Och det blir hon inte alls nöjd av:/ Jag tappade mycket vikt efter förlossningen o väger nu lite över 50 kg. Kan det vara så att jag har förstört amningen pga det? Hoppas verkligen inte det :(
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Bettli

  4 Bettli

  Det bästa sättet säger dem är ju att försöka ha dem vid tutten så mycket som möjligt, även om de inte äter sig mätta, utan för att stimulera i gång allt.  Du kan ju även stimulera dina bröstvårtor själv, men det är mycket jobb. Min dotter ville inte ta bröstet efter hon fick bröstmjölk via flaska när jag och sambon var ut och åt, så jag får fått pumpat massor. Och min mjölk har hållit igång via all pumpning.

 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Att ge tillägg är tyvärr det sämsta man kan göra om man vill få mer mjölk, det enda man kan göra är att amma mer, runt 3 månader så har de en växtspurt, så man kan lätt tro att mjölken är slut, men den tar inte slut det finns alltid lite kvar.
  Efter 1 timme har 50% återbildats och efter 2 timmar 75%.
  Så man får ha en liten jobbig period där man inte gör annat än att amma tyvärr.
  Mellan amningarna kan du ju pumpa för att öka produktionen extra.

  Se till att äta näringsrikt och dricka mycket vatten =)

 • 3

  Sara.

  4 Sara.

  Jag ska prova i lägga henne till hela dagen idag! Men ger det samma stimulans med pump? Och ungefär hur lång tid tar det för mjölken öka igen? Tack för att ni svarade<3
 • 4

  catwik

  4 catwik

  Är du säker på att brösten är tomma? Det känns nog bara så. Det är STOR skillnad på vad du kan pumpa ut och vad din dotter kan få ut. Även om du bara får ut 40 ml så finns det nog mycket mer som din dotter kan få fram bättre än en pump. Jag pumpade själv mycket med min son och ibland kom det massor och ibland ingenting, men barnen är bättre på att stimulera brösten.

   

 • 5

  admin

  7 admin

  Vi har skrivit om detta här.

 • 6

  tindraa

  2 tindraa

  Köpa fänkålsfrön och göra dig te:) Drick en kopp tre gånger om dagen, da öker mjölkproduktionen:)