Bananapa

5 Bananapa

1185 visningar

Ni som snittats med barn nr 2,3,4 vecka 30

Hejsan! Jag låg vaken inatt och då blir problemen genast mycket värre :) Jag undrar, ni som snittats med andra barnet hur gjorde ni när det skulle lämnas till förskolan med den stora? Vi får i inte lyfta tungt första veckorna, annars hade jag tänkt ta bilen och lyfta in babyskydd men det är väl för tungt. Vi kan gå till förskolan men det kommer ta en stund och vi kommer ha en ståplatta på vagnen men det blir tungt och dra uppför backarna här. Pojken är 4 när lillebror kommer. Hur sjutton ska man lösa detta. Vill inte ha storebror hemma bara för vi inte kan komma iväg, både han och jag (vi) behöver förskolan de 15 timmarna.. Vore tacksam för råd och hur gör ni
17 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  elvan91

  5 elvan91

  kan inte 4-.åringen gå själv, bredvid vagnen, till dagis? Annars är det väl dags att förbereda honom på att gå det mesta då han börjar bli stor :)
  Men beror ju då helt klart på om dte är en buse som vill springa iväg etc, det vet ju inte jag.

 • 2

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jo han kan gå! Men han är en vilde och springer runt överallt. Tar en 45 att ta sig dit. Hade varit skönt att bara ta bilen och ut med barnen och allt är över på en kvart. Nu ville jag höra hur ni andra gjorde!
 • 3

  Bananapa

  5 Bananapa

  Ursäkta om svaret lät drygt men ingen sömn på flera nätter och fogar som tar död på mig så mitt humör är inte på topp. Ursäkta :)
 • Kan du inte låta babyskyddet vara i bilen, och bära bara bebisen till och från bilen?
 • 5

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jo de skulle jag väl kunna göra, men vill helst undvika att ta in bebis in på dagis första tiden, sjukdomar går inte att undvika men går de undvika så gör jag det.plus att då har jag händerna fulla och kan inte hjälpa pojken om det skulle vara något. Plus om bebis sover vill jag inte lyfta i och ur hela tiden. Men det löser nog sig ;) tack för svar
 • Du skulle kunna ha en mjuklift med dig. De väger ju ingenting och är okej att bära bebis i :) Det löser ju inte problemet med att du kanske måste väcka bebisen, men min erfarenhet är att de ofta sover sig igenom det mesta :) Sen handlar det bara om ett par veckor ändå :)
 • 7

  Jonna81

  4 Jonna81

  Jag är oxå snittad, dock med första barnet men jag har löst det så att vi har ett babyskydd som ppassar på chassit på barnvagnen. Vilket gör att jag slipper bära bäbis i babyskyddet så mkt. Bara i ovh ur bilen. Sen om du inte vill ta med bäbis in till dagis så kanske du kan ha en sån babywatch med dig så bäbis kan ligga kvar i bilen medans du lämnar det äldre barnet. Hoppas du hittar en lösning
 • 8

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jonna81: jo så kommer vi ha det, alltså kunna sätta babyskydd på chassit, men tänkte att chassi är för tungt att bära i och ur bil, men det alternativet vore de smidigaste om man fick. Sen kommer pojken börja på dagis 2-3 veckor efter snitt så det har ändå gått några veckor utan absolut tunga lyft. Är väl värre att lyfta första dagarna
 • 9

  Jonna81

  4 Jonna81

  Jag har en brio smile och jag kände inte av att lyfta in den i bilen. Tror det hade gått ungefär 1 mån till jag försökte. Man får tänka på hur man lyfter. Men efter 1 mån kände jag inte av snittet direkt så om man nu behöver lyfta lite extra så tror jag inye det e några problem så länge det känns bra för dig.
 • 10

  jessica03

  5 jessica03

  Är det långt mellan bilen och dagis? Min släkting lät bebisen sitta kvar i bilen medan hon lämnade storebror, de andra ungarna kunde ju inte hålla fingrarna borta från bebisen såklart :) Men där går det att parkera typ utanför dörren och så var det rätt årstid också, ej mitt i varma sommaren. Och förhoppningsvis sover ju bebisen då också och märker inget.
 • 11

  Bananapa

  5 Bananapa

  Lämnar inte barn i bilen, så tyvärr den lösning den finns inte. Går ej att parkera precis utanför dörren
 • 12

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Sätt bebis i bärsele så slipper du böka med vagn/bilstol in och ut? :)

 • 13

  Bananapa

  5 Bananapa

  Bärselen är ett alternativ, men då kan jag lika gärna ta vagnen hemifrån, eller menar du ta bilen, plocka ut bebis till bärsele, in på dagis sen tillbaka och stoppa i bebis i barnstol igen. Känns dom ett otroligt jobbigt projekt, vill ha de smidigt ;) jag får klura ut något, men alternativ de lutar åt är att ta bil och ha med chassi och flytta över babyskydd, även om jag inte får bära
 • 14

  Bananapa

  5 Bananapa

  Tack för alla förslag ;) jag får lösa det på något sätt. Det allra bästa vore om mannen kunde vara hemma längre eller kunde länna på morgonen så hade jag bara en vända till dagis ;)
 • 15

  dagsigen

  4 dagsigen

  Vad har du för bil? Tänkte på om du kan "rulla" ut chassit ur bagagen? Vi har en Opel kombi och jag brukar lyfta ner den delen av vagnen som står utåt först så den ligger mot backen och sen ta den delen som fortfarande är kvar på bilen... Kanske kan funka även för dig? :)
 • 16

  Enannanjag

  2 Enannanjag

  Hej, Ja, det är inte helt lätt det där... Om din man kan lämna och du hämta (eller tvärtom) så är det kanon... Som du säger, då slipper du en av två resor varje dag....Iaf till en början. Skulle du kunna gå till dagis och ha bebis i bärsjal/sele och skippa vagnen helt eller blir det för långt att gå? Kan sonen sparcykla/cykla (förutsatt att vädret är fortsatt milt) medan du drar vagn? Annars tror jag, som ngn annan nämnt att bilstol till sele/sjal och tillbaka till bilstol, blir det bästa initialt... Jag kunde bära bebis med stol (kortare sträckor) inte allt för många veckor efter snitt...
 • 17

  Bananapa

  5 Bananapa

  Igår sa mannen att han är hemma en månad och sedan två veckor halvtid, så det känns bra. Då är ju de första sex veckorna ganska klara! Vi har också köpt ny bil en Volvo xc 70 så den är lite högre så det kanske går att rulla ut den. Tack för alla svar och Gud vad bortskämd man varit med ett barn ;)