Mommylife

2 Mommylife

4777 visningar

Ni med TIDIG foglossning! vecka 13

Hej allihop, 

Jag har en fundering... Går in i vecka 14 idag och har känt av lite foglossning senaste veckorna men sista dagarna har det bara blivit stadigt värre. Igår kunde jag inte ta av mig byxorna stående och jag har inte ens en mage i vägen än... Hade extrem foglossning med dottern så vet precis att det är det. MEN nu har jag varit sjukskriven 2 månader för hyperemesis (allvarligt graviditetsillamående) och hade sett fram emot att börja jobba nästa vecka. Min bm sa dock att det borde jag inte göra när foglossningen börjat redan, tydligen hänger hyperemesis och foglossning ihop lite. Det jag vill veta är egentligen om det varit problem att bli sjukskriven såhär tidigt i graviditeten och om ni blivit trodda av läkare/fk/övriga inblandade? Jag är livrädd att de inte ska tro mig eftersom jag kommer gå från en sjukskrivning till en annan men jag är livrädd att inte kunna röra mig om en månad eller två om jag drar igång med mitt tunga jobb som undersköterska... Snälla, lugna mig ;) 

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag har även jag varit sjukskriven från början av min graviditet pga hyperemesis, nu för foglossning och lite annat. Är i v.34, hitintills inga problem med försäkringskassan men väntar på att de ska höra av sig vilken dag som helst.... Det värsta är att det är så fruktansvärt tråååååkigt att vara sjukskriven så länge, speciellt som man inte kan göra så mycket eftersom fysiken hindrar. Styrkekramar!
 • 2

  JennieW89

  5 JennieW89

  Under min förra graviditet drabbades jag tidigt av foglossning. Det var inga problem att få en sjukskrivning! Lycka till

 • Är i samma skede.. V 14 och redan rejäla känningar på foglossning.. Nyss varit sjukskriven för en handoperation och har väldigt tungt jobb ( lager) plus att jag har fått rejält illamående de senaste veckorna... Ska till läkare på måndag å e supernervös!! Hur länge ska man försöka jobba ändå? Blir ju superkass ekonomi med om jag blir sjukskriven redan..å igen.. Plus att min arbetsgivare nog inte blir så glad... Vill iallafall försöka jobba nån månad till men vet örligt talat inte om jag orkar det... Mycket å tänka på redan..... Detta är första graviditeten med så allt e nytt för oss... * förvirrad**
 • Jag blev inte trodd på, första gången de skickade hem mig fick jag en klapp på axeln och den kyliga tantblicken ("så går det jänta lilla!"), tillbaka till restaurangjobbet där jag inte kunde göra mycket alls... Men jag vägrade, jag gick igenom tre läkare tills min barnmorska ringde deras specialist som inte tvekade en sekund. Och försäkringskassan var det inga trubbel med alls. Stå på dig och tappa inte modet, du vet bättre än någon annan vad din kropp säger.
 • 5

  Bananapa

  5 Bananapa

  Jag har varit sjukskriven hela graviditeten och dels pga foglossning och då har jag ändå fått träffa flera läkare och alla har beviljat det. T om försäkringskassan, så ibland står dom på vår sida.
 • 6

  Mommylife

  2 Mommylife

  TACK för alla svar! Tydligen räknas det allvarligare om man drabbas av foglossning tidigt (före v.18) och oftast blir man sjukskriven. Dock oroar jag mig att läkaren på vårdcenralen inte är så insatt i denna typ av problematik och kommer skicka mig att prova jobba eftersom jag ju varit hemma sedan januari redan.. Men har börjat må mer illa igen sista dagarna också, förmodligen pga stressen jag känner inför jobb och allt som är omkring, jag har verkligen ont så hoppas ett under kan ske imorgon.. Håll tummarna:))