Babsy

6 Babsy

7175 visningar

Nässprays beroende vecka 37

Har hamnat i nässpraysträsket. Har med båda graviditeterna fått nästäppa men vid denna har jag varit tvungen att använda den mer än bara vid sänggående. Har pratat med min bm som säger att det inte påverkar bebisen men att jag dock kan förstöra mina slemhinnor. Därför bestämde jag mig i fredags att sluta med nässprayen. Nu till min fråga... Hur lång tid tog det för dig innan nästäppan släppte om du har varit i min sits och försökt att sluta med sprayen? Och har du något tips till mig som försöker sluta? Har någon där ute förstört sina slemhinnor pga graviditetsnästäppa?
1474 Svar (äldsta svaret först)
 • För mig satt täppan i i någon vecka eller två. Men jag fick tips om att avvänja en näsborre i taget, och det var ett himla bra tips :)
 • 2

  Siggetax

  4 Siggetax

  Jag hade samma problem när jag var gravid så sista tiden fick jag ta nässpray varje dag men valde då att köpa barnsprayen istället. Det kändes lite bättre. Sen släppte täppan av sig  själv någon vecka efter förlossningen. Jag behövde inte ens försöka att vänja av mig utan det löste sig från ena dagen till den andra. 

  Annars kan du testa en spray som är med saltvattenlösning som inte är vanebildande. Det kanske räcker för att du ska kunna sova ordentligt.

 • 3

  Babsy

  6 Babsy

  Tack så mycket för era svar! :)