h-therese

3 h-therese

1450 visningar

Nån med lite erfarenhet om nattskräck hos bebis?

Min son på tre månader har den under senaste veckan vaknat 3 nätter å skrikit okontrollerat. När jag googlat så har alla symptom stämt in på nattsräck (vilket även dom på bvc sagt). Dock hittar jag bara information om barn som är ett år å uppåt. Undrar därför om det är nån av er därute som har erfarenhet av detta hos bebis å kanske kan svara lite på mina funderingar: - Hur många gånger per natt kan dom börja skrika såhär? - Är det endast på natten dom börjar skrika? Är det ok att ta upp dom (står att äldre barn ska man helst låta vara). Å till sist tar jag gärna emot lite råd på hur jag kan hantera detta på ett bättre sätt. Får inte mer än några timmars sömn då jag dygnet runt är på helspänn när han sover. Tycker detta är riktigt obehagligt, även fast jag vet att han inte tar skada av detta. Tar gärna emot all information ni har!

4 Svar (äldsta svaret först)
 • Det måste inte vara nattskräck. Vet inte om så små barn kan få det. Min dotter hade också en sån period i ungefär samma ålder. Hon vaknade mitt i natten och bara skrek helt okontrollerat. Jag blev livrädd och visste inte vad det var. Det hände ett par dagar och sen gick de över. Kan ju bara vara en fas förhoppningsvis :-)

 • 2

  jessica03

  5 jessica03

  Jag känner igen det där! Vår son hade också sådan period, allt stämde in på nattskräck men fick då höra att så små barn ej får sådant. Mycket riktigt, för efter någon vecka var nätterna frid och fröjd igen och panikskrikningarna var som bort blåsta. Så håll ut! Jag tror det är övergående även för er :)
 • 3

  mammibaby

  2 mammibaby

  Stackare :( Det är mycket som händer i hjärnan på natten och tyvvär kommer de hemska drömmarna då inte mycket man kan göra. Du borde ha honon så nära dig som möjjligt så att han känner dig direkt då kan blir ledsen. Hoppas de går över så snart som möjjligt så han och du får lugna nätter.

 • 4

  mammibaby

  2 mammibaby

  Min dotter har börjar vakna massor på nätterna dock en period säkert men jag har henne i min säng och när hon vaknar till så är jag så pass nära henne att hon bara lägger sitt huvud på min mage elr arm sedan kan hon sova tryggt bara de lilla kan hjälpa mycket.