varginnan

5 varginnan

1328 visningar

Namnet på barnet? vecka 25

Kom på en till fråga! Jag väntar ju en liten gosse som jag vill ge namnet Theodor! Men nu vill pappan lägga sig i ( vi bor som sagt inte i hop och han bor 2 tim bort med bil) han kan godkänna Theodor om han får sätta dit mellannamnen säger han! Eehh,,, han vill sätta dit sin farfar och morfars namn som e Uno och Thor. Jag vill ju också ha ett släktnamn med så Thor kan jag tänka mig men vill gärna vara med å välja det tredje! Sen begär han att det ska vara hans efternamn! Hmm,, jag vet inte. Hur mycket har de att säga till om egenligen? Hur gör ni? Som är ensamstående! Jag menar när jag fick de andra barnen så kompromissade ju vi och sen levde vi i förhållande, vi lever ju på olika håll! Förstår ni vad jag menar! Hoppas nån kommer med lite svar! Känner mig kluven!!
9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  eftersom ni inte är gifta blir ju iaf efternamnet per automatik ditt

 • 2

  Plusset

  4 Plusset

  jag bor tillsammans med min sambo, men vi har verkligen två skilda meningar gällande både namn till vår son vi väntar och om han skall ta mitt eller sambons efternamn.  

  Jag vill mitt efternamn såklart eftersom jag är den sista i våran släkt som bär detta, och jag vill inte att släkten dör ut.

  Min sambo har flera syskon och deras syskonbarn har fått deras efternamn så någon bär ju vidare på detta.

  Vad gällande tilltalsnamn på vår son så kan vi till och med börja bråka så olika är namnen och båda två är envisa som åsnor. Hoppas att den dagen lillkillen föds att jag får min vilja igenom :) jag vill så gärna ha en liten Albin medan min sambo vill ha en Rasmus.

  Men jag förstår att ni som inte bor ihop har det ännu värre än oss, man måste ju kompromissa på  ett eller annat sätt, svårt att göra båda nöjda till 100%,

 • 3

  Soetnos

  7 Soetnos

  Det blir automatiskt ditt efternamn om du inte godkänner annat. Och han kan inte tvinga dig!
 • 4

  pilli

  4 pilli

  Oj vilken svår fråga. Båda måste ju får vara med och bestämma eftersom båda är föräldrar. Sen förstår jag dina känslor om att han inte ens bor med dig och att du är i stort sett ensamstående.

  Alla namnen är jättefina (Theodor Uno Thor) Om du går med på det kanske du kan säga att det blir ditt efternamn så han har samma efternamn som sina andra syskon. Tror det kan vara viktigt för ett barn  att känna samhörighet med sina syskon. En liten detalj som ett efternamn kan spela stor roll. Det spelar ju ingen roll att de har olika pappor, de är syskon för det.

   

 • 5

  pilli

  4 pilli

  Jusst det, när det gäller detta med att efternamnet automatiskt blir det så stämmer det till viss del. Alla papper kommer ju till den adress där du är mantalskriven. Har man inte fyllt i namnen inom tre månader så får bebisen automatiskt ditt namn. Antar att ni vill att gossen ska ha ett förnam och då fyller man ju ilappen och skickar in. Då krävs båda föräldrarnas underskrift. Antar att han måste skrivit på "faderskapet först".

  Detsamma gäller väl vilket konto barnbidraget ska in på.

   

 • Han kan inte begära sitt efternamn. Gällande de andra namnet försök kompromissa. I mitt fall vill inte pappan ens prata med mig så barnet kommer få mitt efternamn och jag väljer även de andra namnen. Om ni väljer hans egfternamn så var noga med att det känns okej för oavsett vem som har vårdnaden får inte denne byta efternamnet hursomhelst utan andras tillåtelse (sitter där nu pga posten strular med barnens sjukhusremisser vill jag byta efternamn men exet totalvägrar)
 • 7

  jvsm

  5 jvsm

  Vi har planerat att ha tre namn, ett nytt och två släktnamn - ett från oss var. Oavsett vad det blir för en sort, vi har flera olika kombinationer som vi funderat på i flera år. :-)
  Efternamnet blir ditt automatiskt eftersom ni inte är gifta, alltid mammans efternamn. 

 • 8

  varginnan

  5 varginnan

  Det har blivit lite krångligt då mina barn heter som exet då vi skiljer oss har jag tagit tillbaka mitt flicknamn. Så detta barn får ju mitt( då e ju vi två i lillfamiljen med det) eller pappans som blir nått helt annat! Tre efternamn på brevlådan!
 • 9

  Upotek

  4 Upotek

  Det är en svår situation då ni hade delade åsiker och smak. Men faktum är att han som pappa borde ha något att säga till om, om inte annat en viss delaktighet. Sedan vet jag givetvis inte hur er relation är för övrigt, eller hur han/du ser på relationen till det väntade barnet :)

  hoppas ni reder ut det.

  Kram