Thessbaby

0 Thessbaby

2343 visningar

några frågor tacksam för svar (långt) vecka 31

nu såhär dom sista veckorna har jag sååå många frågor och jag hoppas att någon vill hjälpa mig att besvara dom :D !

** Hur känns det när vattnet går? för er som det gått för ?

** Får man lavemang på förlossningen eller får man ligga där och hoppas på att man inte gör på sig hihi ?

** hur känner man skillnad på förlossningsvärkar & förvärkar då mina förvärkar är grova och onda ?

** är det vanligare att vattnet går på natten än på dagen ? någon som vet varför isf?

** i vilket skede under en normalförlossning är det som värst för er som minns?

** väntar man en mindre bebis för att man har mindre mage som växer dåligt?

** ska till biblioteket imorgon och tar gärna tips på böcker om förlossning och förlossningsrädsla

** kan en dålig mage bero på att kroppen "tömmer" sig inför kommande förlossning?
äter niferex varje dag och borde ha det tvärtom men har senaste dagarna varit kass i mage haft svårt att sova och underliga tryck "neråt mellan benen" .

**ibland känns det som att det rinner varmt vatten ner för mina ben till fötterna, blir lika rädd att det är vattnet som gått varje gång, men det är ingenting som rinner, det är bara en konstig känsla av varmt vatten.. vad kan det vara?

** är sååå orolig över hjärtat på min bebis trots bra hjärtslag, jag och mina 3syskon ahr alla fötts med hål i hjärtat som inte velat stänga sig och mina två bröder lever med hjärtfel fortfarande, kan få göra ett UL för att se att hjärtat är okej ??

tacksam för svar.. vet att det blev många frågor ..
men pga min diagnos måste dom ställas och skrivas upp såfort ja kommer på dem annars försvinner dem ur mitt huvud hihi xD !

6 Svar (äldsta svaret först)
 • magens storlek är individuell hos alla. med min första hade jag ingen mage alls syntes inte att ja var gravid. md andra var ja jätte tjock från v20 men det stanna av i vecka 32. nu är ja i v.21+0 och lika stor som ja var i v32.  det har inget med bebis att och hade bebis varit liten hade de sagt något hos BM el UL . magen kan bli lite "taskig" mo slutet av grav. ja blir dålig i magen av järntabletter.

  hade det varit synligt fel på hjärtat hade de sett det på UL. för där kollar de ju hjärtat, men blåsljud och sånt anant syns och märks väl inte före bebis har kommit fram. in

   

  inget lavemang innan förlossning, om det händer en olycka så gör det. de på förlossningen är nog ganska vana det.

  när krystvärkarna kommer är det tufft. men alla förlossningar är ju olika. visa är ju väldigt snabba så man inte hinner tänka etfter- min första tog 7 timmar inne på BB innan hon titta ut och den förklosningen var en riktig pina. min andra tog 3 timmar från värkstart till hon var framme. och var väldigt lätt var hur pigg som helst efter.

   

  mig har alrig vattnet gått på hemma utan de ahr tagit håll på mina hinnor väl inne på förlossningen.

  det var de frågor ja kunde svara på hoppas det var till lite hjälp iallafall

 • 2

  jojis

  5 jojis

  när mitt vatten gick så kändes det som det smällde en ballong i magen och sedan kom allt vatten! till och med mannen hörde knäppet =)

  mindre mage betyder inte mindre bebis utan kan bero på en massa saker.

  hyjärtfel borde ha synts på UL innan.

  jag fick lavemang med min dotter, med sonen hans det aldrig med, men kan säga att min mage tömde sig nästan med en gång efter att vattnet gick!

  tyckte med min dotter attdet var värst mitt i när inget hände. sonen var en dröm, allt var över på två timmar och var riktigt pigg efteråt =)

 • 3

  Leolah

  5 Leolah

  ** När mitt vatten gick hade jag inga värkar alls så jagminns hur jag upplevde det. Ungefär fon när man var liten o höll en vattenballong under vatten o den sprack. Det är det bästa sättet jag kan beskriva det på. Men i mitt fall forsade vattnet ut. Det kan ju oxå sippra, o då kanske det inte känns så som jag beskriver det.

  ** nae jag fick inte heller lavemang. O i början tyckte jag att det var jobbigt o tänkte mycket på det. Men det resulterade i att bm sa åt mej att jag höll emot under värkarna, o motarbetade kroppen. Då skulle det ta längre tid. Så jag struntade i min fåfänga o tänkte att nu jäklar ska hon ut. O dessutom har jag hört att eftersomj barnet trycker mot tarmar o allt möjligt när det ska ut så bajsar man på sig även om man fått lavemang. Hur sant det är har jag ingen aning om?

  ** Jag hade inga förvärkar så jag kanske inte är rätt person o svara på det. Men när det inte lindrar när du tagit alvedon o duschar, då är det på riktigt.

  ** Jag har läst att det är vanligast att vattnet går på kvällen/ natten eftersom att kroppen slappnar av då. Men det är bara 1/4 av alla förlossningar  som startar med att vattnet går.

  ** Jag tyckte smärtan var värst från det att jag var öppen 4 cm tills jag tog epiduralen när jag var öppen 7, 8 cm.

  ** Det är olika med magarna. Jag hade liten mage, men jag är 183 cm lång. Jag fick en tös som var 47,5cm.

  ** böcker har jag ingen aning om. jag hade förlossningsrädsla. men det gav sig när man väl var där. som sagt. jag bestämde mig bara för att hon skulle ut.. 4,5h efter det att vi kom, var hon ute.

 • 4

  sannna

  0 sannna

  mitt vatten tog bm på förlossningen, kändes inte alls och det sipprade bara vatten efteråt. hon sa att det troligen berodde på att han var så nedsjunken i bäckenet.

  du får nog lavemang om du frågar efter det men annars inte. under de första krystvärkarna höll jag emot lite av den anledningen men sen ville jag bara ha ut honom ;) var också nojig för det innan men väl där bryr du dig inte på samma sätt det lovar jag dig :) sen som det skrivits innan så trycker huvudet på så att det kommer lite oavsett lavemang.

  vet att det är irriterande att få höra men du kommer känna skillnad.. hade riktigt onda förvärkar men de var (tyvärr) ingenting emot de riktiga värkarna.. det positiva är att de riktiga ändå är lättare att ta, dom var skonsammare på nåt sätt trots att dom egentligen gjorde mer ont. förvärkar var mer huggande tyckte jag.. värkarna kom smygande och hade dendär toppen efter en halv minut.. och så vet du ju att dom hjälper bebisen ut och att för varje värk är det en mindre kvar :D

  det var jobbigt på olika sätt under olika skeden av förlossningen. smärtan under värkarna är så stark och så djup på nåt sätt så det går inte riktigt att jämföra så tycker jag.. det klart det gör ondare och ondare men då har man på nåt sätt redan vant sig av den föregående smärtan så man klarar av det ändå. men jag måste säga att jag glatt går igenom två förlossningar på rad för att få slippa eftervärkarna + smärtan där nere jag hade i två veckor efteråt haha :P och ändå sprack jag typ ingenting så jag hade tur..

  nej, sf-måttets storlek säger inget om bebisen.. hade avstannande litet sf-mått och min bebis var jättestor för sin vecka :) fast trots måttet SÅG min mage väldigt stor ut.. men när bm kände trodde hon absolut inte att det var en stor bebis så jag tror inte det går att veta hur stor bebisen är fören den är ute..

  jag tyckte om boken "att föda" (tror jag den hette) av gudrun abascal, den beskrev exakt vad som hände under alla skeden av förlossningen osv. tycker bästa botemedlet mot rädslan är att vara påläst och veta exakt vad som händer och varför.

  ring din bm och fråga om det med hjärtat. antar att det är ett sånt hål i hjärtat man har därför att det inte stängts till ordentligt vid födseln och isf hörs ju ett blåsljud när dom lyssnar på hjärtat på bb och så får du remiss till ul därigenom.

  hoppas svaren hjälper lite mot oron iallafall :)

 • 5

  Bqyfcn

  0 Bqyfcn (gäst)

  ivermectin 4 mg - stromectol generic where to buy stromectol
 • 6

  Bpjefe

  0 Bpjefe (gäst)

  ivermectin 2mg - where to buy stromectol purchase ivermectin